”Vi är definitivt med fortfarande”

HOCKEY

Samuelsson målskytt igen – förgäves

CHICAGO. De hade chansen att ta strypgrepp på Stanley Cup-favoriten.

Men Vancouver tappade en 2-0-ledning och är nu indragna i en oviss dragkamp mot artisterna i Blackhawks.

– Att ta en seger här i Chicago får ändå ses som godkänt. Vi är definitivt med fortfarande, säger Mikael Samuelsson efter nattens 4-2-förlust.

När just Mikael Samuelsson i ett fem-mot-tre-läge efter dryga fem minuter klappade in 2-0 bakom Antti Niemi kändes det som att Vancouver hade halva skridskon i den konferensfinal hela västra Kanada längtat efter sedan 1994.

Seger i natt hade ju inneburit att Canucks åkt hem till GM Place med möjlighet att skaffa sig matchboll inom några dygn.

Numerärt underläge

Men Chicago kom tillbaka och vann till slut med 4-2 – efter att ha kvitterat i numerärt underläge en bit in i slutperioden.

– Ja, det var väl det stora problemet. Jag tycker vi gjorde en bra tredjeperiod, men de ska förstås inte få göra mål när vi har powerplay, säger Mikael Samuelsson när vi träffar honom i ett tyst omklädningsrum efter slutsignalen.

– Möjligen backade vi hem för mycket också, trots att vi talade om att inte göra det. Men det är svårt att låta bli när de jagar kvittering.

”Väldigt dåligt”

Att Vancouver slarvade för mycket, vilket det såg ut som från läktarplats, vill ”Samme” dock inte riktigt hålla med om.

– Jag ska inte skylla på isen, men den var väldigt dålig. Så det som såg ut som slarv berodde flera gånger på att pucken studsade olyckligt över klubborna, menar han.

Under bättre förutsättningar tror Samuelsson – som alltså gjorde sitt åttonde playoff-mål och ligger tvåa i slutspelets målliga efter San Joses Joe Pavelski – fortfarande att Canucks ska kunna ta den här serien.

– Vi hade en bra chans att vinna redan ikväll, men får vara nöjda med att ha tagit en seger på bortaplan, det är ändå godkänt. Vi är definitivt med fortfarande och ser verkligen fram emot att komma hem och spela, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL