Lundqvist hjälte i måstematchen

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Rangers allt närmare slutspel – tack och adjö för Devils

Foto: SCANPIX

NEW YORK. Värsta rivalen New Jersey är eliminerad.

Nu hoppas fansen att New York Rangers efter en darrig grundserie ska ”göra” en Los Angeles Kings i slutspelet.

– Vi ska dit först, det är verkligen inte klart ännu. Men det går åt rätt håll och potentialen finns, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet.

Det var liv i luckan på Madison Square Garden under söndagseftermiddagen.

För inte nog med att New York Rangers med en 4-1-seger tog två viktiga poäng i jakten på en av de sista slutspelsplatserna i östra konferensen..

De släckte lokalkonkurrenten New Jersey Devils sista hopp om att nå playoff.

– Vad det betyder? Just nu ingenting. För de kommer tillbaka hit nästa helg och kan göra samma sak mot oss. Så återkom med den frågan på lördag kväll, säger Henrik Lundqvist med ett snett leende när han sitter och pustar ut efteråt.

”Härligt att se”

Då talar han hellre om hur bra hans lagkamrater spelat på slutet – och att de efter flera månader av krampartade avslutningar plötsligt gjort arton mål på tre matcher.

– Det är härligt att se. Vi gör väldigt många av de små sakerna på rätt sätt nu och därför lyckas vi omsätta chanserna också, säger han.

– Sedan handlar det om självförtroende också. Killarna vågar göra grejor ute på isen och det startar helt och hållet med självförtroende.

Kopierar LA Kings?

Nu hoppas Rangers-fansen att det stjärnspäckade laget från Broadway ska kopiera LA Kings – som ifjol följde upp en medioker grundserie med ett makalöst slutspelsframträdande och till slut vann alltihop.

– Vi är inte klara för slutspel ännu. Vi måste dit först, det är det viktiga. Det kommer bli väldigt intensivt den här sista veckan, påpekar ”Kung Henrik”.

– Men det går åt rätt håll, vi spelar mycket bättre nu och potentialen finns i laget, helt klart.

Kvar på programmet står bortamatcher mot Florida och Carolina. Sedan avslutas serien alltså med ny hemmamatch mot New Jersey.

Då hoppas Henrik Lundqvist att allt redan ska vara avgjort, så inte rivalen från andra sidan Hudson-floden får möjlighet att ta hämnd...

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN