AIK & Dif överklagar till högsta instansen

avErik Karlsson

”Mycket i omvärlden pekar på att det här är konstigt”

Foto: SCANPIX

Kampen mot polisnotorna fortsätter. 

AIK och Djurgården Hockey har nu bestämt sig för att överklaga gårdagens beslut till högsta förvaltningsrätten. 

– Mycket i omvärlden pekar på att det här är konstigt, säger AIK hockeys VD Peter Birath. 

I går beslutade kammarrätten att gå på förvaltningsrättens linje och avslå Djurgården och AIK hockeys överklaganden gällande de så kallade polisnotorna.

– Det känns inte alls bra. Vi hade räknat med att man skulle ha en annan syn hos kammarrätten, sa Peter Birath till Sportbladet i går.

”Kommer ta beslutet i kväll”

Och efter en diskussion i respektive klubbledning och med de juridiska ombuden är det nu klart att klubben ska överklaga beslutet till högsta instans, högsta förvaltningsrätten. 

– Jag ska vara noga med att säga att inget formellt styrelsebeslut är fattat, men det kommer vi ta på kvällens styrelsemöte, säger Birath och motiverar överklagan:

– Vi är till exempel fortfarande frågande till varför en poliskostnad ska vara 950 kr/timmen. Sen är det så att rikspolisstyrelsen har rekommenderat att ingen länspolismästare ska debitera den här kostnaden för den här typen av evenemang och det sker ju också bara här i Stockholm. Vi tycker det finns mycket i omvärlden som pekar på att det är ett konstigt beslut.

”Jag vågar inte säga när...”

Frågan om poliskostnader var uppe i en interpellationsdebatt i riksdagen i dag. Där lovade justitieminister Beatrice Ask (M) en skyndsam hantering av frågan. 

– Jag vågar inte säga när, men jag ser bekymret och frågan är prioriterad, säger hon enligt TT. 

Efter debatten utvecklade Ask sin ståndpunkt. 

– Jag tror att det ska finnas, i grunden, ett krav på ersättning i enlighet med de regler vi har haft för den som arrangerar offentliga tillställningar. Men med den utveckling som är har det nått sådana nivåer att det blivit ett problem. 

ARTIKELN HANDLAR OM