Här sänker Murray Tampa-forwarden

HOCKEY

Murray nära ett ”Gordie Howe-hattrick”: Hade varit överraskande om jag lyckats sätta en puck”

1 av 3 | Foto: Murray och B.J Crombeen

NEW YORK. Douglas Murray var nära ett Gordie Howe hat trick i natt.

Han assisterade till ett mål – och hamnade sitt första slagsmål som Pittsburgh-pingvin..

Der enda som saknades var ett mål.

– Ja, he he, men det hade ju verkligen varit överraskande om jag lyckats sätta en puck också, säger backbjässen till Sportbladet efter showen.

Det var i en bortamatch mot Tampa som Douglas Murray sånär fullbordade gamle legendaren Gordie Howes specialare – ett mål, en assist och ett slagsmål.

Först spelade han fram till det ena av pånyttfödde finländare Jussi Jokinens två mål. Sedan slängde han handskarna och gav Lightning-forwarden B.J Crombeen en omgång.

Därmed var första slagsmålet sedan han kom till Pittsburgh strax före påsk ett faktum.

– Han hade varit på Brenden Morrow lite fult tidigare i matchen och dessutom tacklat några andra killar utefter sargen så jag tyckte han behövde en uppsträckning, säger den tuffe svensken när vi når honom efter slutsignalen.

”Spöade mest hans hjälm”

– Men det var mest hans hjälm jag spöade upp. Jag slåss inte så mycket längre så jag har blivit lite ringrostig.

Det enda som saknades för ett Gordie Howe hat trick var alltså målet.

– Ja, he he, men en assist och ett slagsmål får väl anses räcka. det hade ju verkligen varit överraskande om jag lyckats sätta en puck också, säger han.

Slutspelsformen närmar sig

Själva matchen vann Penguins övertygande med 6-2 och ”Dogge” börjar ana lite slutspelsform hos tabellettan nu.

– Ja, vi spelade bra ikväll. Det är svårt mot såna här lag, de har många skickliga spelare och inget att spela för, säger han.

– Framförallt var det fantastiskt att se Kris Letang göra comeback. Han är verkligen en lysande back och kommer bli livsfarliga framöver.

Nu väntar den svenske pingvinen bara på att Paul Martin, James Neal och, framförallt,  Sidney Crosby, ska komma tillbaka också.

– Ja, det är rätt bra killar vi har på skadelistan och vi längtar efter dem. ”Sid” är med på den här resan, men tränar inte, så det dröjer fortfarande innan han kan spela.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL