”Det var en jäkla rollercoaster”

HOCKEY

Blackhawks kvitterade – efter nytt övertidsdrama

1 av 7

BOSTON. Stanley Cup-finalen är utjämnad.

Chicago vann sanslös, sprakande show till hockeymatch i Boston i natt.

Med 6-5.

Efter nytt övertidsdrama.

– Det var en jäkla rollercoaster och jag är otroligt glad att vi till slut lyckades vinna. Det här var vinna eller försvinna för oss, säger Niklas Hjalmarsson till Sportbladet efter Brent Seabrooks avgörande.

Ja, ni läste rätt.

Det gjordes elva mål i den fjärde finalen mellan Boston Bruins och Chicago Blackhawks i TD Garden i natt.

Eller så här:

Chicago gjorde sex mål på den mäktige Tuukka Rask – men behövde ändå ett sudden death-avgörande för att vinna.

För det var så.

Trots att de hade ledningen med både 1–0, 3–1, 4–2 och 5–4 kom det tunga, obönhörliga Boston hela tiden tillbaka.

– Ja, det var en jäkla matcha. En riktig rollercoaster. Jag tycker vi gjorde en riktigt bra match offensivt och förtjänade att vinna det här, men vi slarvade för mycket defensivt, säger Niklas Hjalmarsson när vi träffar honom efteråt.

– Just när man gjort mål måste man se till att behålla momentum, bytena direkt efter är så oerhört viktiga, men vi släppte in dem hela tiden och det var inte så lyckat. Man får inte göra det.

Många kritiker menade i natt att målvakten Corey Crawford var orsaken till att Boston alls kom in i matchen och han såg inte alldeles lyckad ut när motståndarna konsekvent pumpade skott på hans plockhanddsida.

Men ”Hammer” håller inte med.

– Nej, det är lätt att bara skylla på målisen när det i själva verket handlar om försvarsmisstag. Jag vet inte vad det var han borde ha tagit ikväll och är bara glad att jag själv inte står i kassen, säger han.

Till slst betydde det hur som helst ingenting.

För 09.51 fick backen Brent Seabrook pucken på blålinjen av Bryan Bickell – och dammade in den avgörande 6–5-pucken bakom Rask.

– Han missar aldrig i de lägena...och det var otroligt skönt att se den pucken gå in. Jag spelar minus tre när som helst bara vi vinner, fortsätter Hjalmarsson.

– Och det här var nog faktiskt vinna eller försvinna för oss. Det hade varit betydligt svårare att vända 1-3-underläge mot dom här än mot Detroit. Men nu är det serie och vi har hemmafördel igen. Det känns väldigt bra.

Marcus Krüger, som krigade in sitt första mål i finalen i slutet av andra perioden, instämmer.

– Det var väldigt skönt att vinna. Nu blickar vi fram mot en serie om bäst av tre, säger han.

Final nummer fem spelas natten till söndag i United Center i Chicago.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL