Kristian Huselius tvingas lägga av

AIK:s stjärna: ”Jag kan knappt lyfta vänsterbenet”

Tungt besked för AIK.

Stjärnan Kristian Huselius, 34, tvingas lägga av med ishockey på grund av skada.

– Jag kan knappt lyfta vänsterbenet, säger han till Sportbladet.

Meriterade Kristian Huselius, med nio NHL-säsonger på meritlistan, sågs som en frälsare när han skrev på för AIK den 17 december.

Han gjorde succé direkt – men det dröjde inte länge förrän hans gamla höftskada gjorde sig påmind.

”Tvingas ta voltaren hela tiden”

”Husse” tvingades kliva av i förlustmatchen mot Skellefteå den 3 januari – och i dag avslöjar han för Sportbladet att det är slutspelat.

För gott.

– Jag har proppat i mig voltaren, men kan knappt lyfta vänsterbenet. Det går inte längre, tyvärr. Höften håller inte. Tråkigt att det har blivit så här. Jag tvingas ta voltaren hela tiden, säger Huselius till Sportbladet.

– Det har blivit sämre och sämre för varje match jag spelat. Så jag har tagit beslutet att sluta med hockeyn helt.

”Tacksam för stödet från AIK”

Huselius hann producera tre poäng (2+1) på fem matcher i AIK innan han nu tvingas tacka för sig.

– Jag är väldigt tacksam för det stöd AIK gett mig under min rehabiliteringsperiod. Det var otroligt kul att få chansen representera klubben och det mottagande jag fick från AIK:arna kommer jag aldrig att glömma, säger han till AIK:s hemsida.

– Det har varit en tuff säsong för klubben. Men kapaciteten i spelarna finns där och det behövs så lite för att få det självförtroende som krävs. Nu gäller det bara att slita hårt och kriga om varje millimeter på isen.

AIK tungt skadedrabbat

Sportchefen Anders Gozzi till AIK:s hemsida:

– Det är alltid tråkigt när en spelare blir tvungen att sluta på grund av skador. Huselius är en spelare som betytt otroligt mycket för svensk hockey. Men känner han att det inte fungerar och att han varken gör sig själv eller laget rättvisa är det givetvis ett rätt beslut att fatta.

AIK ligger efter 37 omgångar på tionde plats i elitserien, 13 poäng från slutspelsstrecket.

I gårdagens förlustmatch mot Rögle saknades förutom Huselius ytterligare tio spelare – Patric Blomdahl (avstängd), David Lillieström, Josh MacNevin, Christian Sandberg, Dick Tärnström, Christopher Aspeqvist, Esa Pirnes, Tobias Viklund, Joakim Nordström och Alexander Hamberg.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN