Michael Sundlöv lämnar Modo under säsongen

avMattias Karlsson

Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN

Michael Sundlöv, 53, slutar som sportchef i Modo.

Mycket talar för att han nu återväder till Brynäs.

– Micke kommer inte att vara delaktig i nästa års lagbygge, säger Örnsköldsviksklubbens vd Johan Widebro.

Sportbladet har tidigare avslöjat att Michael Sundlöv är på väg tillbaka till Brynäs för att återförenas med Andreas Dackell i Gävle-klubbens ledning.

I dag går Modo ut med att Sundlöv valt att inte fullfölja sitt sista år på kontraktet med klubben och lämnar mitt under säsongen.

Sundlöv har varit sportchef i Modo under två säsonger, nu kommer han att arbeta februari ut med administrativa uppgifter innan han lämnar sin tjänst.

– Jag har varit borta från min familj under fyra år totalt och där har vi kommit till vägs ände. Vi var tvungna att ta ett beslut om framtiden och hemma är alltid hemma, men beslutet var inte lätt att ta på något sätt då jag trivts väldigt bra, säger han.

Jagar ny sportchef

Hockeyallsvenska klubben Modo har nu gett sig ut på jakt efter en ny sportchef.

– Vi har påbörjat rekryteringen av ny sportchef. På kort sikt när det gäller nyförvärv och kontraktsförlängningar kommer vi att hantera det inom organisationen, Johan Widebro.

Brynäs-ikonen Michael Sundlöv har tidigare varit general manager i Gävle-klubben under tio säsonger, innan han kom till Modo hade han samma titel i Karlskrona under två säsonger.

Modo ligger på sjätte plats i hockeyallsvenskan och laddar för vårens kval.

ARTIKELN HANDLAR OM