NHL

Erik Gustafsson matchhjälte: ”Alla skrek”

avPer Bjurman

NEW YORK. Erik Gustafsson hade laddat bössan med skarp ammunition i natt – och blev därför stor matchhjälte för Chicago mot Minnesota.

Först smaskade han in ett direktskott i andra perioden – och sedan gjorde han om det med en ännu värre slägga på övertid.

– Jag hade haft några lägen även tidigare i övertiden men passat istället . Sedan hörde jag från vår bänk att alla skrek att jag skulle skjuta och då gjorde jag det, säger den nye svenske stjärnbacken i NHL till Sportbladet efter 4-3-segern

Den fortskrider med oförminskad intensitet, processen i vilken Erik Gustafsson håller på att ta form av sann storback.

I natt ledde han alltså Chicago till en synnerligen viktig tvåpoängare mot divisionsrivalen Minnesota med två rungande direktskott – det ena i början av andra perioden, vid ställningen 1-1, och det andra 1.19 in i övertidsperioden.

Foto: Stacy Bengs / TT

Den 26-årige stockholmaren berättar själv på telefon från vargavintern i St. Paul:

– Vid första målet hade jag just kommit in från bänken och såg att Dominik Kahun kom med pucken mot blålinjen. Jag insåg att jag hade läge att skjuta direkt och gjorde det. Skönt att se den gå in, men det var lite tur att pucken gick förbi Minnesota-spelarna precis framför kassen.

– I övertiden hade jag haft några lägen tidigare men passat istället. Sedan hörde jag från vår bänk att alla skrek att jag skulle skjuta och, ja, då gjorde jag det igen. Jonathan Toews jobbade grymt framför kassen, det hjälpte. Och naturligtvis var det grymt kul att den gick in.

Rasks första mål sedan trejden

Samtidigt understryker Erik att det var vinsten i sig som var viktig.

– Det är absolut roligt att göra mål, men den här matchen behövde vi verkligen vinna för att fortfarande ha en chans att jobba oss upp mot en slutspelsplats, säger han.

– Så jag är framförallt glad över att vi klarade av det fast vi kanske inte spelade vår bästa hockey.

Victor Rask gjorde för övrigt sitt första mål sedan trejden till Minnesota och räddade därmed poäng åt hemmalaget, för med det kvitterade han till 3-3 med drygt tre minuter kvar av ordinarie matchtid.

– Det var ett tag sedan jag gjorde något mål, så det var kul, säger  ”Rasken” till nhl.com.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM