Amerikan tvingas lämna allsvensk klubb

avRasmus Hammarström

Publicerad:
Uppdaterad:

Kyle Jean lämnar Asplöven – Björklöven lånar back

Foto: BILDBYRÅN
Asplöven ligger på en elfteplats i i Hockeyallsvenskan.

Den amerikanske forwarden Kyle Jean har inte infriat förväntningarna i Hockeyallsvenskan.

Nu bryter Asplöven kontraktet med spelaren.

Inför säsongen satsade Asplöven på den amerikanske forwarden Kyle Jean, 25, för att stärka offensiven. Under hösten har  han dock inte infriat förväntningarna och efter 19 spelade matcher i  Hockeyallsvenskan har han bara noterats för två mål och fem assist. Nu river Asplöven kontraktet.

– Vi har kommit fram till detta gemensamt, säger Asplövens tränare Per Kenttä till klubbens hemsida.

Det är den andra spelaren på kort tid som lämnar Haparanda-klubben. Johan Porsberger, 22, tvingats lämna förra veckan. Porsberger blev i går klar för konkurrenten Leksand, samtidigt som Lars Bryggman, 22, återvände till Asplöven.

Björklöven lånar back

Björklöven har också laborerat i spelartruppen under fredagen. Från Piteå lånar nu klubben in backen Emil Wikström, 21. Lånet ska dock bara vara över söndagens match när AIK står för motståndet. Det är andra gången som Björklöven lånar spelaren under en kort tid.

– Det ska bli spännande att se Emil Wikström igen. Han var med oss i hemmamatchen mot AIK och gjorde en bra insats där. Emil visade upp ett fysiskt spel senast han var här och det hoppas vi att han kan bidra med även denna gång, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson till klubbens hemsida.

Ejdsell tillbaka i Timrå

Även Timrå IK förstärker truppen. Victor Ejdsell, 20, som tidigare under säsongen spelat fem matcher för klubben, lånas in på nytt från Färjestads BK. Den här gången sträcker sig lånet över fyra matcher.

– Jag trivs med gänget i Timrå. Många unga så det har varit lätt att komma in i gruppen. Sedan är det ju så att jag vill spela och det här är bra för mig nu, säger Ejdsell till Färjestads hemsida.

Publicerad: