”En start som är bra för självförtroendet”

NEW YORK. Nicklas Bäckström gjorde comeback i natt – eller om man rentav ska säga comebäckis....

Den svenske centerstjärnan stod för såväl mål som två assist i återkomsten med Washington.

– Man känner sig lite osäker när det var så länge man spelade så det är bra för självförtroendet att få en sådan start, säger han till Sportbladet efter 4–1-segern mot Carolina.

Konvalescensen efter sommarens höftoperation har tagit lång tid, men när Washington Capitals i natt tog emot Carolina Hurricanes hemma i Verizon Center var Nicklas Bäckström äntligen tillbaka på isen – och han kom ut på isen med ett brett leende på läpparna.

– Ja, det är roligare att spela match än att köra start och stopp i en timme, säger han och skrattar när vi talar med honom efter comebacken.

– Jag visste ju att det skulle ta så här lång tid, men det har ändå varit rätt segt och när säsongen kommer igång blir man väldigt spelsugen.

Jo, det syntes.

”Lite osäker”

”Bäckis” gjorde säsongens första mål direkt – och bidrog dessutom med två assist, till fullträffar signerade T.J Oshie respektive John Carlson.

– Målet var ju lite flyt, jag var ute vid sargen och slängde in pucken mot mål för att se vad som skulle hända och den studsade på någon skridsko och gick in, säger Bäckström som också belönades som ”matchens första stjärna”.

– Men det var skönt ändå. När man varit borta så här länge och inte ens spelat några träningsmatcher känner man sig lite osäker på var man står och då är det bra för självförtroende att få vara med och bidra lite.

Bäst av allt dock:

Höften gjorde inte ont – vare sig under eller efter matchen.

– Nej, jag hade inga känningar alls och det har inte kommit någon reaktion efteråt. Det är väldigt positivt, konstaterar han.

Det tycker coachen Barry Trotz också.

– Det är när Nicklas kommer tillbaka man inser hur bra han är och hur viktig han är för vårt lag, säger han.

Se Bäckströms mål här (extern länk)

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!