Han slogs blodig – sedan vände Luleå

avLinus Norberg

Tuffingarna rök ihop i fjärde mötet på 18 dagar

Foto: TT

Fjärde mötet på bara 18 dagar.

Då blev matchen mellan Frölunda och Luleå het, jämn och känsloladdad.

Ilari Melart slogs blodig av Oliver Lauridsen – sedan vann Luleå och är formstarkast i hela SHL.

– Vi har grävt under varje sten, säger tränaren Joakim Fagervall i C More efter 3–2-segern i Scandinavium.

De borde känna varandra vid det här laget.

Sedan den 24 november, för 18 dagar sedan alltså, har Frölunda och Luleå mötts fyra (!) gånger eftersom de även stötte på varandra i CHL-slutspelet.

Och det syntes att känslor byggts upp efter det intensiva matchandet mot varandra.

Efter en mållös och intetsägande förstaperiod hettade det till rejält i mittronden. Först prickade Sebastian Stålberg in ledningspucken för hemmalaget efter Nicklas Lasus öppnande passning.

Vände i tredje perioden

Sedan brakade de två lagens tuffingar ihop.

Ilari Melart (Luleå) och Oliver Lauridsen (Frölunda) kastade handskarna och gjorde upp i ett slagsmål á la NHL.

Båda fick naturligtvis matchstraff, blir avstängda och Lauridsen hyllades av hemmapubliken samtidigt som en rejält blodig Melart buades ut.

Knappt minuten senare sköt Joel Lundqvist in 2–0 i spel fyra mot tre, men Lucas Wallmark reducering innan andra pausvilan skapade spänning.

Och det gav Luleå tändvätska.

Stora delar av den tredje perioden var spelet förlagt i Frölundazonen och till slut kom utdelningen. Karl Fabricius tryckte in 2–2-målet och kort därpå hade Norrbotten-laget vänt på matchen när Brendan Mikkelson satte 3–2-målet.

"Vek inte in kepsen"

Det blev också slutresultatet och innebär att Luleå tog sjätte raka trepoängaren, har gått från kris till att vara formstarkast i hela SHL.

– Vi har hela tiden sagt att vi ska spela alla omgångar innan vi summerar. Det är klart att vi haft nytta av en tidigare svår period. Vi har fått gräva under varje sten och nu får vi betalt för det, i stället för att vika in kepsen och tycka synd om sig själva, säger Luleåtränaren Joakim Fagervall i C More.

– Luleå jobbade hårdare i alla småsakerna. Vi var passiva och fega i tredje perioden, jag lyckades inte väcka mitt lag, säger Frölundas dito, Roger Rönnberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF