Frölunda fick snabb revansch mot Rögle

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÖTEBORG. Nyckelspelaren Spencer Abbott skadad. 

Då klev Johan Sundström, 23, in i powerplay, och gjorde samtidigt slut på den långa måltorkan.

– Jag har försökt att inte snacka om det, men det är klart att jag blivit påmind, säger han.

Inte ett mål sedan den 28 november för Johan Sundström. Tio matcher utan nätkänning, samtidigt som Frölunda har råkat ut för fyra av säsongens sju förluster under samma period.

Mot Rögle saknades återigen handskadade Spencer Abbott, nyckelspelare i Frölundas oerhört framgångsrika powerplay. Men Johan Sundström tog klivet över i formationen med Joel Lundqvist, Ryan Lasch, Henrik Tömmernes och Andreas Johnson och stod för två mål och ett assist när Frölunda var hundraprocentigt i powerplay (tre PP, tre mål). 

– De har varit fantastiska hela hösten med Abbott, men det är klart att det är bra med bredd. Han har varit väldigt tongivande, så jag njuter av varje sekund jag får spela i den här enheten, säger Sundström.

Hur mycket snack har det varit om måltorkan?

– Menar du min? Äh, jag började väldigt bra i höstas, kanske för bra för mig själv. Pucken studsade min väg, jag kom in rätt i situationerna. Sen är det upp och ner, man får bidra med annat när man inte kan göra två mål varje kväll. Jag försöker att inte snacka om det.

”Vi har den kapaciteten”

Spencer Abbott gick ut i CHL-segern mot Davos, och det är ännu oklart när han kan vara tillbaka. Så Sundström lär få spela i PP-formationen åtminstone också i returmötet med Davos i morgon. 

– Det funkar bra, minst sagt. Han är en skicklig spelare så det är inga konstigheter. Vi har en bra struktur hur vi spelar, oavsett vilka som ingår i formationen, säger Joel Lundqvist. 

Han gjorde sitt 18:e mål för säsongen i fjol, bäst genom hela karriären. 

Vad betyder det för ert självförtroende att ni är så bra i powerplay även när nyckelspelare saknas?

– Det är jätteviktigt att vi har den kapaciteten. Jag tror att det känns för motståndarna också, tar de en utvisning så vet de att det kan bli tufft. Så att vi har flera spelare som kan gå in är en nyckel för oss, absolut. Det känns bra att Sundström kan komma in och klicka så bra direkt.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!