KLART: Robbie Earl lämnar Färjestad

HOCKEY

Ersätter Arlbrandt i Biel

Nu står det klart att forwarden Robbie Earl lämnar Färjestad för Biel – med omedelbar verkan.

Amerikanen är därmed inte med i kvällens match.

– Vi ville ha Robbie kvar, säger sportchefen Leif Carlsson.

Robbie Earl har spelat klart i Färjestad. Ett beslut som är helt hans eget.

Färjestad fick ett samtal från Biel och spelarens agent för ungefär en tre veckor sedan med frågan om klubben kunde tänkas släppa honom direkt.

– Då vi haft, och även såg en framtida nytta med honom i laget så sade vi nej, säger sportchef Leif Carlsson till klubbens hemsida.

"Ville bort"

Men för en vecka sedan kom spelaren tillbaka.

– Han sa att han verkligen ville lämna då han fått ett erbjudande från Biel i Schweiz. Efter övervägande så har vi nu valt att släppa honom då vi anser att en spelare som vill bort inte kommer att ha fokus på oss och prestera på den nivå som han kan för Färjestad BK. Vi ville ha Robbie kvar, men det här är hans egen vilja som vi nu till slut väljer att gå till mötes, säger Carlsson.

"Bekant ställe för mig"

30-åringen vill tacka klubben för tiden i Karlstad men ser fram emot att komma tillbaka till Schweiz där han spelade 2011-2015.

– Det är ett bekant ställe för mig och min familj och när möjligheten att kunna få komma tillbaka till Schweiz så var det ett beslut som vi tog. Inget lätt beslut, för alla här i Färjestad BK har tagit väl hand om mig. Jag önskar mina lagkamrater och resten av klubben all lycka framöver.

Beskedet kommer samma dag som det står klart att Biel-svensken Pär Arlbrandt lämnar Schweiz för HV 71.

Övergången ska ha varit en förutsättning för att klubben kunde tänka sig att släppa Arlbrandt.

ARTIKELN HANDLAR OM