”Vi är bäst i modern tid”

HOCKEY

Lundh hyllar sitt lag efter åttonde raka

1 av 2 | Foto: VÄNDE OCH VANN Fröluna låg under med 0-2 i Mora en bit in i andra perioden. Men göteborgarna vände och vann. Nu hyllar tränaren Stephan Lundh sitt lag som leder elitserien överlägset.

MORA

Frölundacoachen drar på smilbanden. Och det finns all anledning.

Efter 4-2 mot Mora har laget nu åtta raka matcher utan förlust.

- Det känns bara toppen. Det här är det bästa svenska klubblaget i modern tid, säger tränaren Stephan Lundh.

Vad ska kunna stoppa Frölunda från att ta SM-guld?

- Det finns säkert både motståndare och annat som ställa till det för oss, säger tränaren Stephan Lundh artigt.

Men han tillägger med viskande röst:

- Kanske är det vi själva som kan bli vår hårdaste motståndare, om vi sätter allt för stor press på oss inför slutspelet.

Frölunda mot Mora, det kan vara en tänkbar SM-kvartsfinal i mars. I går hängde Mora med skapligt, men var ändå långt ifrån att vinna.

Vill möta Mora

- Det skulle vara skoj att möta Mora i slutspelet. Jag tycker att laget spelar bra ishockey, och det kunde bli roliga matcher för publiken, menade Stephan Lundh.

Mora hade Frölunda på gaffeln den här gången. Målmässigt överläge med 2-0 några minuter in i den andra perioden, men sedan var det roliga slut.

För Frölunda började det då?

- Vi pratade av oss i pausen mellan den första och den andra perioden. Visserligen åkte vi på 0-2 redan efter 15 sekunder, men sedan tog killarna tag i spelet och redde ut situationen, fortsatte Lundh.

På knappt 13 minuter hade Frölunda vänt. Laget mosade motståndet i den andra perioden, tvingade sina motståndare till misstag och hade inte Tero Leinonen storspelat i Moras kasse hade det varit avgjort.

Nu fick hemmalaget chansen att nå oavgjort, det var spännande ända fram till Jonas Johnsons 4-2. Mora gav inte upp, spelade näst intill på toppen av sin förmåga, men hade ändå en bit till poäng.

Mora räckte inte

- Se på Frölundas fjärdefemma, den skulle kunna vara första- eller andrafemma i många elitlag. Vi gjorde en skaplig match, men räckte helt enkelt inte till, sa Moratränaren Harald Lückner.

Med tolv matcher kvar leder Frölunda elitserien med tolv poäng. Vad händer nu fram till slutspelet?

- Vi kör eventuellt på lite hårdare under uppehållet fram i februari. Men för vår del är varje match som en examen. Vi kan bli bättre på många saker, som passningsspel och powerplay.

Pelle Marklund ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM