Hockey

Så ska nästa VM bli bättre

Av: 

Johannes Hägglund

HOCKEY

”Vill förstärka”

HALVTOM GLOB  Ishockeyförbundet kritiserades hårt efter publikfiaskot under hemma-VM tidigare i år. De skyhöga ­biljettpriserna fick folk att stanna hemma. Endast 7 770 personer såg Sveriges premiärmatch mot Norge.

HALVTOM GLOB Ishockeyförbundet kritiserades hårt efter publikfiaskot under hemma-VM tidigare i år. De skyhöga ­biljettpriserna fick folk att stanna hemma. Endast 7 770 personer såg Sveriges premiärmatch mot Norge.

Hemma-VM blev ett ­fiasko.

Nu ska organisationen göras om för att det inte ska upprepas nästa år.

– Vi vill förstärka och använda resurserna på rätt sätt, säger ishockeyförbundets ordförande Christer Englund.

Sverige arrangerade tillsammans med Finland hockey-VM i år. Ishockeyförbundet fick mycket kritik för arrangemanget. Framför allt var det biljettpriserna som kritiserades och många matcher spelades inför näst intill tomma läktare. Nästa år spelas VM återigen i Sverige/Finland och ishockeyförbundets ordförande Christer Englund är medveten om att vissa saker måste förbättras.

”Blir förändringar”

– Vårt arbete slutade inte den 21 maj, utan vi har jobbat på hela tiden och sett över ett stort antal frågor. Vi har utvärderat allt det vi har gjort och sett över vad vi kan förbättra, säger han.

Exakt vad de kommit fram till vill han inte berätta, men han medger att det blir förändringar till kommande år.

– Säg så här, det blir förändringar i organisationen då vi vill ha bra resurser och bra kompetens på så många olika områden som möjligt. Vi tittar på vad vi har för kometens och vad vi behöver förändra för att klara av att vara huvudarrangör i ett VM. Vi vill förstärka och använda resurserna på rätt sätt. Vi tittar över allas roller. Även en ordförande får sin beskärda del, säger Englund och skrattar.

– Det är som i tennis. Vi har fått en chans till en andraserve och det är sällan man får det. Nu får vi se till att ta tillvara på den.

Klart i augusti

Förbundet har ett så kallat stormöte i dag där de fortsätter att planera kommande VM.

– I augusti hoppas jag att vi ska ha det någorlunda klart för oss hur det ska se ut.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!