NHL vill sänka lönetaket rejält

HOCKEY

Ledningen beredd att låta
lönejusteringen ta tre år

Foto: Stamkos, Subban, Crosby, Tavares och Ovetjkin bakom NHPA:s Donald Fehr.

Buden fortsätter att avlösa varandra mellan ägarna och spelarna i NHL för att enas om ett nytt kollektivavtal och undvika en lockout.

På tisdagen kom ägarna med ett nytt motbud.

Förhandlingar pågår i New York och på tisdagen lämnade NHL-ägarna ett motbud till spelarfacket NHLPA. Precis som tidigare vill ägarna fortfarande sänka spelarnas del av intäkterna till 50 procent, men nu är ledningen beredd att låta justeringen ta tre år. Enligt kanadensiska TSN, The Sports Network, som har tagit del av det senaste motbudet, föreslås att spelarna får 51,6 procent nästa säsong och sedan en fortsatt sänkning. Enligt det tidigare kollektivavtalet, som går ut 15 september, hade spelarna 57 procent av intäkterna.

”Kommer svara”

NHL-ägarna vill även sänka spelarlönerna rejält, från ett tak på 70,2 till 58 miljoner dollar per klubb den kommande säsongen.

– Ett förslag som vi tror är av stor betydelse, sade NHL-chefen Gary Bettman till TSN.

– Det är ett förslag som vi kommer att svara på. Det är allt jag har att säga, sade Donald Fehr, spelarfackets verkställande direktör.

Under onsdagen ska spelarna svara på ägarnas bud där bland annat svenske backen Douglas Murray, till vardags i San José Sharks, medverkar.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL