Los Angeles mästare för första gången

avPer Bjurman

HOCKEY

Vann sjätte finalen i Stanley Cup i överlägsen stil

1 av 15 | Foto: AP
Dustin Brown lyfter bucklan.

LOS ANGELES. För första gången någonsin:

Los Angeles Kings är Stanley Cup-mästare.

De vann den sjätte finalen i natt med förkrossande 6-1 – och fick lyfta idrottsvärldens mest legendariska pokal mot taket hemma i elektriska Staples Center.

– Jag har drömt om det ögonblicket i hela mitt liv. Det är för det här man fucking spelar, jublar lagkaptenen Dustin Brown.

Ja, kungarna i Los Angeles är alltså slutligen kungar på riktigt.

Efter två raka – och frustrerande – förluster mot New Jersey Devils lyckades de alltså döda finalserien i den sjätte matchen i Staples Center i natt.

Devils var hyggligt med efter att ha ridit en tjurrusning från hemmalaget första tio minuterna, men sedan gjorde sig Steve Bernier skyldig till en grov boarding och fick fem minuters utvisning plus matchstraff – och under det powerplay som följde gjorde Kings inte mindre än tre mål.
Därmed var det i praktiken över.

”Hårt av domarna”

– Det var väldigt hårt av domarna att ta en femminutersutvisning i det läget i en Stanley Cup, säger svenske backen Henrik Tallinder efter.

– Sedan blev hålet för djupt, 3-0 gick inte att hämta in. Men det är inte mycket att snacka om. De var mycket bättre än oss idag och vinner helt välförtjänt.

Jeff Carter ökade, med sitt andra mål för kvällen, på till 4-0 i andra perioden – och sedan fick Devils lite, lite hopp när Adam Henrique reducerade i slutet av mittperioden.

– Fast jag vet inte om man kan påstå att jag kände att vi hade någon chans. Man vill ju tro det, men...nej, fortsätter Tallinder,.

Och i tredje hände inte så mycket heller. Gästerna slet och försökte, men Kings stängde förtjänstfullt ner matchen – och sedan kunde de öka på med två mål till, det ena i tom kasse, i slutet av matchen.

Därmed var det VERKLIGEN klart – och vid femsnåret i morse, svensk tid, fick kaptenen Dustin Brown lyfta den glänsande bucklan mot taket.

Siktar på fler titlar

– Jag har drömt om det i hela mitt liv, jublar han.

– Det är för det här man fucking spelar hockey.

Titeln är alltså Kings första under klubbens 45-åriga existens och den firades grundligt i hela södra Kalifornien i natt.

– Det känns ganska så fantastiskt. När vi hade ledningen med fyra-fem mål på slutet började man känna på bänken att det var nära, säger coachen Darryl Sutter.

– Men min känsla är redan att...hey, det här är ett ungt lag. Vi måste göra det igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL