Leksandtalangens besked efter kvalförlusten

avDaniel Sörensen

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N

Leksand föll tungt mot Timrå i tre raka matcher i den hockeyallsvenska finalserien.

I dag kunde dock lagets supportrar vakna upp till en gladare nyhet. Lagets 18-åriga succéback Filip Johansson har valt att förlänga sitt avtal med klubben.

– Jag trivs jättebra här i Leksand, säger spelaren själv.

Det har varit en jobbig vecka för Leksand. Laget har förlorat tre raka matcher mot konkurrenten Timrå i den hockeyallsvenska finalserien, och därmed missat den första chansen att kvala upp till SHL.

Efter att Timrå vunnit den tredje och avgörande matchen med 4–1 måste Leksand nu kvalspela först mot vinnaren av det hockeyallsvenska kvalet, och och man vinner då ställs man mot dalakonkurrenten Mora i ett direkt avgörande kval om en SHL-plats.

Men efter regn kommer solsken.

I dag bekräftade klubben att en av lagets stora talanger, Filip Johansson, har valt att skriva på ett nytt tvåårskontrakt med Leksand.

”Är lite som en tvättsvamp”

– Det är jätteroligt att få släppa den här nyheten. Filip är väldigt lyhörd och han är lite som en tvättsvamp, suger åt sig allt som finns. Han spelar ett moget spel för att vara så pass ung som han är. Det kommer att bli en härlig resa att följa med honom på, säger tränaren Leif Carlsson i en livesändningen på LIF-TV.

Johansson kom till Leksand som 15-åring och har etablerat sig i klubbens seniortrupp i år. I den sista matchen mot Timrå var det den unga backen som stod för Leksands enda mål (hans första seniormål).

– Det har väl gått över förväntan, jag har fått mycket förtroende här i a-laget och det har varit jättekul. Än så länge är jag nöjd. Jag trivs jättebra här i Leksand och har ett år kvar på skolan här, den är väldigt viktig för mig också, säger han om förlängningen.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SM-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om varje SHL-lag:

Brynäs Djurgården Frölunda Färjestad HV71 Karlskrona Linköping Luleå Malmö Mora Rögle Skellefteå Växjö Örebro

Här läser du alla artiklar om varje lag i Hockeyallsvenskan:

AIK Almtuna Björklöven Karlskoga Leksand Modo Oskarshamn Pantern Södertälje Tingsryd Timrå Troja-Ljungby Vita Hästen Västervik

ARTIKELN HANDLAR OM