Luleås Emma Nordin: ”Vi vill ha revansch”

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Nu inleds revanschjakten på allvar.

Efter fjolårets semifinalförlust ska Luleå gå hela vägen i år.

­– Ända sedan förra säsongens uttåg har vi velat ta revansch, säger Emma Nordin.

Grundserien är över och precis som i fjol är det Luleå som har tagit flest poäng. I kvartsfinalen ställs norrbottningar mot Brynäs – och Luleås stjärna Emma Nordin ser fram emot att slutspelet ska dra igång.

– Man ska inte säga att grundserien är en transportsträcka, men det är det här man har tränat för. Det känns fantastiskt, särskilt med tanke på uttåget i fjol. Vi känner stor revanschlusta, säger Nordin.

Jagar revansch

Förra året gick Luleå in i slutspelet som favoriter, men det tog stopp redan i semifinalen efter att de förlorat två raka matcher mot HV71.

– Många är kvar sedan förra året och ända sedan förra säsongens uttåg har vi velat ta revansch, säger Nordin.

Efter semifinalförlusten sa du: ”Kanske pallar vi inte för favoritskapet”. Hur ser du på det med lite distans?

– På något sätt låg det nog lite i det. Exakt vad det beror på är svårt att säga, men nog kan det ha varit en del i det. Kanske blev det lite för mycket press, men jag tror vi har lärt oss mycket i år, i och med att vi har varit i toppen hela året. Man har lärt sig att leva med det, hoppas jag. Men det återstår lite att se, säger Nordin.

Vad talar för att ni ska gå hela vägen i år?

– Ja, vad talar för oss? Vi har ända sedan förra året jobbat på att gruppdynamiken ska bli ännu bättre och vi har en väldigt skön harmoni i laget. Sedan har vi många bra spelare och ser man på det ska det finnas en möjlighet att gå hela vägen, men det är mycket annat som spelar in i ett slutspel, säger Nordin.

Repris i kvartsfinalen

Precis som i fjol väntar Brynäs i kvartsfinal, och Nordin har segerreceptet klart.

–  De har en målvakt (Sara Grahn) i världsklass och där måste vi börja, att jobba hårt framför båda målen och ta fram den där krigarinstinkten, säger Emma Nordin.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM