Ishockey

Bergenheims drag – tar hjälp av ”Superryssen”

avJonatan Andersson

1 av 2 | Foto: Instagram/sbergenheim

Frölundas Sean Bergenheim för en tuff kamp mot sina huvudbesvär.

Nu har 33–åringen sökt experthjälp hos Tre Kronors specialist Vladimir Egorov.

– Han har svarat bra på behandlingen hittills, säger ”Superryssen” Egorov till Sportbladet.

Sean Bergenheim kom till Frölunda och SHL i fjol. Men istället för sitt målskytte blev finländaren mest känd hos den svenska hockeypubliken för sina avstängningar – och en viss katastrofal period i semifinalserien mot Brynäs.

Denna säsong skulle revanschen komma – men istället var Bergenheim en i mängden av SHL-spelare som gick sönder under höstens CHL-spel.

33–åringen fick kliva av i matchen mot franska Gap den 3 oktober, med befarad hjärnskakning. Sedan dess har han inte spelat en minut – och uppges vara långt ifrån comeback.

Nu har han tagit hjälp av Tre Kronors ”Manual Medicine Specialist” Vladimir Egorov.

Hjälpt Krüger och Lundqvist

Inom Tre Kronor har Egorov gjort sig känd som en ”trollkarl” då han bland annat hjälpt Marcus Krüger i World Cup - och sett till att Henrik Lundqvist blev spelklar till vårens VM-guldmatch mot Kanada.

Kontakten mellan Bergenheim och Egorov har återupptagits sedan tidigare samarbeten.

– Sean och jag har jobbat ihop vid några andra tillfällen under hans karriär, och vi har alltid haft lite kontakt, berättar Egorov – eller ”Superryssen”, som han också kallas.

Egorov jobbar med ”manuell medicin och omprogrammering av felaktiga rörelsemönster”. För Sean Bergenheim, vars problem bland annat består i huvud- och nackbesvär, innebär detta bland annat neurofunktionell akupunktur.

”Svarat bra på behandlingen”

– Det är inte att förväxla med traditionell akupunktur där man tyvärr förlitar sig på existens av ”energibanor”, förklarar Egorov.

Frölundas rehabkoordinator Stina Hedin bekräftar att laget tagit hjälp av Egorov.

– Jag har fullt förtroende med Vladimir. Vi har inte haft nån annan spelare där, men han är otroligt kvalificerad och duktig, säger hon.

Exakt hur behandlingen av finländaren såg ut vill Egorov inte gå in på – och inte heller hur prognosen för en comeback ser ut i nuläget.

– Han fick den behandling som behövdes för dagen. Kroppen är ett dynamiskt system och situationen ändrar sig allt eftersom. Men har svarat bra på den behandling han fått hittills.

Sean Bergenheim har kontrakt med Frölunda säsongen ut.