"Han är en härförare"

HOCKEY

LHC:s stjärna hyllas efter ny stormatch

1 av 2 | Foto: TIO MATCHER - INGEN FÖRLUST Allt är uppåt i Linköping - laget toppar elitserien och har ännu inter förlorat. Här jublar Christoffer Norgren och Mikko Peltola efter 4-1-målet mot Södertälje.

LINKÖPING

Magnus Johanssons Linköping är oslagbart.

Och LHC-kaptenen ska ha enligt SVT-experten Johan Tornberg ha en plats i OS-truppen.

-Se bara vilken pondus han har - en mindre version av Niklas Lidström. På stor rink i Turin ska han absolut vara med i diskussionen, säger Tornberg.

Han var inte ensam om att hylla backen efter LHC:s tionde raka match utan förlust. Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson var mycket belåten med sin landslagsman.

-Klockren, gör allt rätt. Han har ett väldigt bra huvud och hög lägstanivå.

En man för OS?

-Jag vill ha tre spelande backar och tre som är lite mer tuffare och enklare i sitt spel. Bland de spelande backarna har han få övermän, säger Bengt-Åke.

I poängtoppen

Han klättrar också stadigt i poängligan. Hans 1-0 i går var fjärde målet för säsongen och sjätte poängen kom lite senare i förspelet till Mikko Peltolas 4-1.

Magnus Johansson var stadigt i topp bland backarna redan under de sex åren han var i Frölunda innan den ettåriga proffssejouren i Schweiziska Langnau för två år sedan.

Och återkomsten till moderklubben LHC förra året gjorde Johansson - ännu bättre.

34 poäng och vinst i backarnas poängliga var ett imponerande facit under lockoutsäsongen. Men enligt Johan Tornberg är han bättre än någonsin i vinter.

-Som kapten har han vuxit ut och blivit en härförare. Trots sin litenhet har han aldrig visat någon form av rädsla och jag är övertygad om att han hade klarat sig i NHL.

"OS en upplevelse"

- Tyvärr så får han nästan för lite istid. Jag skulle vilja se honom ännu mer, säger Tornberg

Johansson själv tar lovorden med ett flin.

-Kul att de gillar mitt spel. Konkurrensen till OS är grymt tuff, men det skulle självklart vara en riktigt stor upplevelse om man kom med dit.

Marcus Nyenger

ARTIKELN HANDLAR OM