Två mål på 35 sekunder gav HV71 ny seger

19-åring med första SHL-målet: ”Njuter varenda match”

avDaniel Sörensen

Örebro hade med sig 1–0 in i den andra perioden i matchen mot formtoppade HV71.

Då dunkade 19-åriga Max Wennlund in sitt första SHL-mål – 35 sekunder senare hade HV71 även gjort 2–1.

HV71 är SHL:s formstarkaste lag de senaste tio omgångarna.

Inför bortamötet med Örebro hade klubben tagit 19 av 24 möjliga poäng sedan Johan Lindbom sparkades och Stephan ”Lillis” Lundh tog över i slutet av november.

Ytterligare tre poäng inkasserades efter att HV71 besegrade närkingarna med 3–1 – två av målen gjordes inom loppet av 35 sekunder tidigt i den andra perioden.

”Jag njuter varenda match”

Patrik Virta hade gett Örebro ledningen i första perioden, men bara två minuter in i period nummer två hade 19-åringen Max Wennlund kvitterat.

Det var forwardens första SHL-mål, i sin trettonde match i ligan.

– ”Bengan” (Anton Bengtsson) kommer på kanten, jag i mitten. Så skriker jag på honom, får pucken och då är det bara att skjuta, säger han till C More om 1–1-målet.

C More: Har du fått med dig pucken?

– Ja ja, den fick jag direkt, säger han och fortsätter:

– Det är svinkul att spela i SHL. Jag njuter varenda match så länge jag får vara med. Jag hoppas att det blir fler matcher.

Sju segrar på tio senaste matcherna

35 sekunder efter Wennlunds kvittering slog HV71 till igen. Sebastian Wännström gjorde 2–1

Robin Figren fastställde sedan slutresultatet 3–1 med drygt tre minuter kvar. Segern var Jönköpingslagets sjunde på de tio senaste omgångarna.

Örebrotränaren Niklas Eriksson – som tog över laget 4 december – var inte allt för besviken efter matchen. Tvärtom tyckte han att laget gjorde månadens bästa match.

– Vi pratade lite kvickt på tränarrummet efter matchen och sa att det är vår bästa prestation sedan vi tog över det här laget. Spelmässigt kan vi inte göra så mycket mer, men vi är för ineffektiva, säger han.

– På något sätt känns det surt att inte få med sig poäng – det är sista matchen på året – när vi spelar så bra.

ARTIKELN HANDLAR OM