Hv71 värvar backtalang från hockeyallsvenskan

Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN

avAdam Borg

HOCKEY

Hv71:s säsong tog slut tidigare än förväntat.

Nu har de regerande mästarna gjort klart med första nyförvärvet inför kommande säsong. Den slovakiske JVM-backen Martin Fehérváry värvas in från IK Oskarshamn.

– Det ska bli en ära att spela för HV71.

HV71:s säsong tog slut redan i åttondelen när man föll mot Linköping i två raka matcher. Nu har man börjat rusta upp inför kommande säsong. Under torsdagen meddelade Jönköpingslaget att Martin Fehérváry, som spelade JVM för Slovakien i vintras, ansluter till klubben från hockeyallsvenska IK Oskarshamn.

– Martin är en modern back med bra speluppfattning, fin skridskoåkning och kvaliteter både i det offensiva och defensiva spelet. Han kommer att vara en viktig del i vår backbesättning nästa år, säger HV71:s sportchef Johan Hult till hemsidan.

”Ytterligare ett steg i min karriär”

18-årige Fehérváry värvades till Oskarshamn inför säsongen från Malmö Redhawks. I hockeyallsvenskan spelade han 50 matcher och noterades för tio poäng. Slovaken lånades dessutom in av HV71 under en match förra säsongen men ansluter nu alltså permanent.

– Det ska bli en ära att spela för HV71. Det här blir ytterligare ett steg i min karriär efter en bra säsong i HockeyAllsvenskan och jag känner mig redo för en utmaning på högre nivå. Jag vill tacka IK Oskarshamn för allting och ser fram emot att spela för en sån fin organisation som HV71, säger Martin Fehérváry.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

ARTIKELN HANDLAR OM