Ilskan mot domarna: ”Åt helvete – vill få ut oss ur ligan”

HOCKEY

Elva (!) tvåminutersutvisningar, ett matchstraff, bortdömt mål och 0–7 i baken.

Då brast det för Mattias Guter – som delade ut en rejäl domarsågning.

– Det är åt helvete, jag vet inte om de vill få ut oss ur ligan, sa Karlskronastjärnan i C More i ena pausen.

– Det är lite vi mot världen, utvecklar han efter matchen.

Karlskrona hade det jobbigt på Hovet.

I upptakten av mellanperioden hade SHL-jumbon agerat minst sagt odisciplinerat och dragit på sig sex raka tvåminutersutvisningar.

Det straffade sig, till slut.

Djurgården hade gått upp i en 2–0-ledning, det första målet kom sekunden efter att Karlskrona blivit fulltaligt och det andra i numerärt överläge.

Men i mellanperioden, efter att även Djurgården tvingats besöka botbänken några gånger, trodde Mattias Guter att han reducerat för Karlskrona och skapat spänning i matchen.

”Något skumt är det”

Domarna dömde först mål, men efter videogranskning dömdes det bort och då brast det för Guter i pausintervjun med C More.

– Jag tycker att det är åt helvete. Jag får en knuff av deras kille. Det är patetiskt, sa Guter och var rejält kritisk mot domarduon.

– Jag vet inte om de vill få ut oss ur ligan. Något skumt är det. Jag blir bara så jävla irriterad, det är fan inte okej, utbrister Guter.

Efteråt hade känslorna lagt sig och Karlskronastjärnan var betydligt mer sansad.

Han anser att alla utvisningar på egna laget var solklara, men det bortdömda målet har han svårt att släppa.

– Jag har faktiskt inte tittat på situationen, men av de sms jag fått står jag fast vi det jag sa.

Att domarna vill ha ut er ur ligan?

– Äh. Det blir lite vi mot världen, det är den känslan jag får. Men det jag sa i pausen var lite i stridens hetta. Man är inte så smart alla gånger när det brinner till, säger Guter och fortsätter:

– Men jag tycker att domarna hellre bör fria än fälla. De sa själva att det var en svår situation och då känns det som att, fasiken, fria hellre än fäll då.

Fem insläppta i en period

Men det brast inte bara för Guter i pausen.

Hela Karlskrona kollapsade totalt i den den efterföljande tredjeperioden.

Blekinge-laget släppte in fyra raka mål under periodens sex första minuter och sedan drog dessutom nyförvärvet Akim Aliu på sig ett matchstraff.

Karlskrona klarade förvisso det fem minuter långa numerära underläget, men direkt när laget blev fulltaligt slog Linus Johansson in 7–0 för Djurgården.

– Vi faller ihop som ett korthus och det är absolut inte acceptabelt, säger Karlskronas assisterande tränare, Mikael Aaro, om fem insläppta mål i tredje perioden.

Djurgårdarna som hyllats med hissad tröja 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM