Lindström showade – och här är hans besked om Tre Kronor

avHans Abrahamsson

Joakim Lindström, 35, svarade för sitt första hattrick på åtta år – när han nästan på egen hand sänkte Djurgården i det viktiga streckmötet. 

Och forwardsstjärnan har inte stängt dörren för Tre Kronor och VM-spel:

– Men jag tror inte Grönborg kommer att höra av sig, gör han det får vi ta det då, säger Skellefteåforwarden till Sportbladet efter 3–2-segern på Hovet.

Radarpartnern Oscar Möller var sjuk och kom aldrig till spel, då bjöd Joakim Lindström på en egen show. Han gjorde Skellefteås båda mål under ordinarie tid och i straffläggningen gjorde han dessutom mål på båda sina straffar. Forwardsstjärnan blev den stora matchhjälten på Hovet när hans Skellefteå vann med 3–2. 

Lindströms avslutande straff räknades också som det matchavgörande målet. Tre mål i samma match för Lindström – och det var första gången på åtta år i SHL. Senaste det hände var den 3 februari 2011 på hemmaplan mot AIK:

– Ja, det var några år sedan, jag kommer inte ihåg så mycket mer än att vi spelade på hemmaplan och vann ganska klart (6–1), säger han.

Den säsongen var Lindström målkung i SHL med sina 28 fullträffar. Med de tre målen mot Djurgården är han nu uppe i 17 stycken.

Lindström spelade VM-turneringarna både 2014 och 2015, han fanns även med i OS-turneringen i Sydkorea för ett år sedan. Sedan dess har inte Lindström funnits med i Tre Kronor, och det är högst oklart om det blir några fler landskamper:

– Nej, eller …, jag har inte funderat såg mycket på det.

Vad säger du om Grönborg ringer då?

– Jag tror inte att det kommer att hända, men om det gör det får vi ta det då.

Jämnt runt strecket

För närvarande har han och Skellefteå fullt upp med att försöka nå topp-6, och därmed vara direktkvalificerat för kvartsfinal. De två poängen på Hovet var minst sagt viktiga. Nu skiljer det bara fyra poäng mellan femman Djurgården, sexan Malmö och sjuan Skellefteå som slåss om två platser för att komma topp-6

– Absolut är det vårt mål, men som alla vet är det jättetajt. Vi ska gör allt vi kan för att komma dit säger Lindström.

I den jakten är Joakim Lindström den stora nyckelspelaren.

Trots svagt hemmaspel och dålig underliggande statistik efter landslagsuppehållet hänger Skellefteå med i racet om en topp 6-placering:

– Det finns förbättringspotential, visst är det så. Vi får hoppas att vi inte spelat vår bästa hockey än. Den hoppas vi få till i slutspelet, säger Lindström.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN