Efter succén – nu förlänger "Bulan"

HOCKEY

Brynäs skrällde och slog ut Färjestad i play in-spelet.

Nu förlänger klubben sitt kontrakt med tränaren Thomas "Bulan" Berglund med ytterligare två år.

– Det har hittills varit en grymt rolig tid i Brynäs IF, säger han i ett pressmeddelande.

Den 19:e januari sparkade Brynäs Tommy Jonsson och tog in Thomas "Bulan" Berglund för att rädda säsongen. Det såg länge mörkt ut men efter en starkare avslutning på säsongen så undvek man negativt kvalspel och fick i stället möta Färjestad i play in. Ett möte som man överraskande vann i går.

Flera spelare har vittnat om att laget lyft med Berglund i båset och nu belönar klubben honom med en kontraktsförlängning på två år.

– Det har hittills varit en grymt rolig tid i Brynäs IF, och vi har fått ett väldigt bra bemötande från första början. Jag blev därför riktigt glad att jag fick en förfrågan att stanna kvar i en sådan anrik förening med en sådan rik hockeyhistoria, säger Berglund i ett pressmeddelande.

”Känns riktigt bra”

Han är nöjd över hur spelarna tagit till sig hans filosofi:

– Trots att det gick tungt inledningsvis så har vi hela tiden fått ett positivt bemötande och gensvar på sättet att spela, både från spelare och organisation. Även utanför ishockeyn har vi mött mycket positivt så det känns verkligen att hockeyn betyder mycket för Gävleborna. Det har jag inte mött tidigare. Det finns ett starkt engagemang även i Luleå, men inte alls på samma sätt som här.

Sportchef Stefan Bengtzén har därmed valt bort Roger Melin som nyligen flyttat till Gävle.

– Det känns riktigt bra att få klart med ”Bulan” i så pass god tid. Han har verkligen kommit in på ett positivt sätt i klubben och det borgar för goda utvecklingsmöjligheter framöver, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF