Skellefteå besegrade Brynäs hemma

Uppdaterad 2015-03-13 | Publicerad 2015-03-12

Skellefteå/Stockholm. Förlust i den första matchen mot regerande mästarna.
Men Brynästränaren Thomas Berglund var inte speciellt imponerad av Skellefteå
– Känner mig mer säker nu på att vi kommer slå ut dem än vad jag gjorde innan matchserien började, säger Berglund.

”Bulan” i C More.

Skellefteå hade besegrat Brynäs i samtliga – fem stycken – möten den här säsongen. Och den regerande svenska mästaren vann hemma med 4-1 i den första kvartsfinalen.

Målvakten Markus Svensson gjorde en rad viktiga räddningar för hemmalaget.

– Det var en bra första match i slutspelet, säger han till C More.

”Bättre matchen igenom”

Brynäs-tränaren Thomas ”Bulan” Berglund tycker att laget skapade många chanser och lika väl kunde ha besegrat Skellefteå på bortais.

– Jag tror att många av killarna känner att vi är bättre. Det är bittert med en förlust. Men jag tror att många känner att vi kommer att ta dem, sa han till C More.

För Sportbladet utvecklar han sina tankar:

– Vi var bättre i 50 minuter i dag och skapade fler chanser än vad de gjorde. De hade en målvakt som var grymt bra och jag tycker han räddar dem. Men han kan inte spela så här hela matchserien, säger Berglund.

– Vi kontrollerar matchen och skapar de chanser vi behöver för att vinna. Men deras målvakt räddar dem i kombination med att vi inte är effektiva nog.

”Har pressen på sig”

Han är revanschsugen inför lördagens match i Gävle.

– Känner mig ändå tillfreds, vi har bra lägen. Jag känner mig säker på att vi kommer med att matcha Skellefteå, de kommer få problem i den matchserien. Det känner jag mig helt säker på, säger ”Bulan”.