Stjärnan tillbaka: ”Jag är aldrig rädd på isen”

HOCKEY

Abbott tillbaka i träning efter misstänkta hjärnskakningen

Cam Abbott tacklades i huvudet. Det snackades om hjärnskakning och att karriären var i fara.
Under tisdagen var han tillbaka i träning och undrar om han ens fick en hjärnskakning.
– Näsan fick definitivt lite bekymmer, säger Cam till nsd.se.

Cam Abbott har åkt på ett antal hjärnskakningar under karriären.

Efter den första kvartsfinalen mot Frölunda trodde de flesta att det hänt det igen när Luleåstjärnan tacklades i huvudet av Frölundabacken Erik Gustafsson och tvingades utgå.

Under tisdagen var dock Cam Abbott tillbaka i träning för Luleå och pratade med media för första gången sedan smällen. Men varken han själv eller Luleås fystränare Petter Pettersson är säkra på att det ens handlade om en hjärnskakning. Däremot bröt Abbott näsbenet.

– Näsan fick definitivt lite bekymmer, säger Cam till NSD efter första ispasset.

Ska bli hundra frisk

Karriären är alltså inte i fara.

– Jag uppskattar allas omtänksamhet och jag är definitivt medveten om min historia. Jag har sagt det från dag ett, det finns massor att göra efter... Jag är 31 år och när hockeyn är över vill jag vara säker på att min hälsa är bra. Jag tror alla skulle tänka så. Jag tänker se till att jag är hundraprocentigt frisk innan jag kör igen, säger Abbott.

Han medger att det var en rejäl smäll men att han är fast besluten om att ta sig tillbaka ut på isen och spela i slutsplet.

– Jag är aldrig rädd på isen. På ett sätt är det frustrerande för jag har spelat nästan tre säsonger utan några problem. Det är ju ett visst stigma som kommer med skott mot huvudet, med rätta. Men jag har tänkt en del och vill vara säker på att varje del av mig är redo till hundra procent.

"Han vet att jag inte har pucken"

Erik Gustafsson friades av disciplinnämnden för tacklingen men det är inget Abbott vill kommentera, däremot säger han så här om tacklingen:

– Svenska hockeyförbundet tar sina egna beslut. Personligen tror jag att han vet att jag inte har pucken. Jag var uppenbarligen i en sårbar position. Det är en del av spelet, jag har satt mig själv i den situationen. Jag tar ansvar för det, men jag gillar självklart inte att se direktkontakt mot huvudet, på varken mig eller någon annan.

ARTIKELN HANDLAR OM