Leksands IF

Appelgren: ”Jag har stöd hos spelarna”

Av: 

Andreas Käck

HOCKEY

LEKSAND. Leksands facit de fem senaste matcherna: Noll poäng – och 5-21 i målskillnad.

Nu riktas kritik mot tränaren Andreas Appelgren.

– Jag känner spelarnas stöd, säger han.

Leksand har hamnat i en närmast avgrundsdjup svacka de senaste veckorna. Sedan den 29 januari fram till i dag har man spelat fem matcher, tagit noll poäng, släppt in 21 mål och bara gjort fyra.

Mot Luleå sköt Dala-laget hela 49 skott, men lyckades bara överlista målvakten Daniel Larsson en enda gång.

– Det sätter sig i huvudet hos spelarna. När lägena dyker upp blir det att man funderar lite för mycket, säger tränaren Andreas Appelgren och fortsätter:

– Vi skapar ju mängder av målchanser, det är nästan parodi att pucken inte går in. Samtidigt så skapar vi lägena, jag hade varit mer orolig om vi inte skapat några alls.

I takt med att krisen växer hörs och syns fler kritiska röster mot tränaren; på forum och sociala medier går det att läsa om hur vissa till och med kräver hans avgång.

”Jobbar stenhårt”

– Jag har ingen aning om vad som skrivs på forum, och det är inget jag går runt och funderar på. Sen är det inte frågan om mig i det här fallet, utan om Leksands IF:s bästa. Jag jobbar stenhårt nästan dygnet runt för att hitta lösningar.

Känner du dig pressad?

– Det beror på hur du menar. Jag känner mig pressad att hitta lösningar på vårt spel.

Känner du spelarnas stöd?

– Ja, titta bara på matchen i dag (läs: i går). De kommer upp med den bästa arbetsprestationen på länge och jobbar oerhört hårt i 60 minuter. Då får man en tydlig indikation på om spelarna lyssnar på det man säger eller om de bara viker ner sig och skiter i det. Det tycker jag inte de gjorde.

Känner du ledningens förtroende?

– Jag känner inte att jag inte har förtroende, säger Appelgren, som fick en tröst i att både Brynäs och Djurgården förlorade sina matcher.

– Det är bra att vi inte halkar efter. Samtidigt, när man får ett sådant smash-läge att gå fram till matchboll – då måste man ta det, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Leksands IF

Andreas Appelgren