Färjestad BK

Flera trotjänare sparkas från Färjestad

Av: 

Jonathan Berntsson

Hans Abrahamsson

Emelie Fredriksson

HOCKEY

Färjestads omorganisation är klar.

Och det står nu klart att flera trotjänare tvingas lämna klubben – chefsscouten Anders Steen är en av dem.

– Vi var första svenska klubb att anställa en scout på heltid och här vrider man kanske tillbaka klockan lite, säger han till Sportbladet.

Sportbladet skrev redan för en månad sedan att Färjestad planerade att rensa i organisationen.

Flera trotjänare sades då riskera sin plats i den nya organisationen.

I dag gick klubben ut med beskedet om vilka tjänster som förändras – men också vilka personer det är som tvingas lämna klubben.

Scouten Anders Steen, Kjell Dahlin, adminstrativt ansvarig för klubbens ungdomsverksamhet, presschefen Jörgen Kalitzki, Hans Jonsson och Peter Johansson är de fem som får sparken från Färjestad.

Anders Steen, 59, gjorde sin första match med Färjestad 1974 och har de senaste åren jobbat som scout. Han tycker att det går att diskutera vilka tjänster det är som valts bort.

– Vi var första svenska klubb att anställa en scout på heltid och här vrider man kanske tillbaka klockan lite.

– Det är ju ett styrelsebeslut och man har valt den här vägen för att man måste spara pengar. Det har jag full förståelse för, säger han.

Vd:n Stefan Larsson tycker att det tråkigt att det är trotjänare i klubben som drabbas.

– Det värsta för en organisation är när man behöver göra sådana här förändringar, säger han.

Skadar det inte föreningen att tappa sådan kompetens?

– När något sådant här händer och man tappar så mycket tung kompetens har det påverkan på kort sikt. Men naturligtvis är det så att vi på längre sikt siktar på att hitta nya vägar och nya sätt för att kompensera för detta.

"Hoppades få fortsätta"

Ungdomstränaren Mattias Johansson samt förre storspelaren Thomas Rundqvist rörs också av omorganisationen. De får nya roller inom klubben. Rundqvist tar över Peter Johanssons tidigare uppgifter, Johansson som alltså tvingas bort.

–Jag var inte varslad från början så jag hade förhoppningar om att få fortsätta, det sticker jag inte under stol med. Men jag hade också med i beräkningarna att Las är det som gäller och jag har bara varit i Färjestad i fem år, säger Peter Johansson, och fortsätter:

– Jag är glad och stolt över det jag har åstadkommit under fem år. Vi har byggt upp en väldigt fin och trovärdig juniorverksamhet som börjar bära frukt nu. Lite tråkigt är det att man inte får fullfölja det, men jag kan spelreglerna.

Varit ett måste

Enligt Stefan Larsson har förändringarna varit ett måste att genomföra.

– Sett till ekonomin och vår ambitionsnivå framöver var det absolut nödvändigt att göra den här typen av förändringar. I allt elände ska det här stärka oss framåt. Det kan låta kontroversiellt, men vi ska skapa utrymme för andra investeringar för att nå föreningens mål, säger han.

Vad innebär andra investeringar?

– Att vi alltid siktar på att ha konkurrenskraftigaste laget på isen för att slåss om SM-tecknet och vara konkurrenskraftiga ute i Europa.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Färjestad BK

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Färjestad BK