Kings vann på hemmais igen

HOCKEY

Stekhete Slava Voynov utsedd till matchens första stjärna – gjorde 2–0-målet med trasig klubba

1 av 7 | Foto: Slava Voynov framspelades perfekt och hann ladda bössan länge.

NEW YORK. Jodå, det blir en riktig serie i konferensfinalen mellan Los Angeles och Chicago ändå.

Regerande mästarna slog tillbaka i en tät, hård match hemma i Staples Center i natt.

– Vi spelade precis som vi skulle och var mycket bättre än i de tidigare två matcher, säger hete målskytten Justin Williams efter 3-1-segern.

Chicago Blackhawks hade i natt chansen att gå upp i 3-0-ledning i den västra konferensfinalen och ta ett solitt strypgrepp på Los Angeles Kings

Men att slå regerande mästarna i Staples Center har visat sig omöjligt i årets slutspel – och President's Trophy-vinnarna klarade det inte heller.

”Spelade precis som vi skulle”

Kings var redan flera klasser bättre än under de tämligen tama matcherna i United Center i helgen och gick snabbt upp i 1-0-ledning – efter nytt mål av särskilde ”clutch”-kungen Justin Williams.

– Vi spelade precis som vi skulle och fick framförallt den start vi hade hoppats, säger han till NBC.

– Vi fick ner puckarna, skapade tryck, stressade dem till felpassningar och hindrade dem från att komma i fart genom mittzonen, vilket de gillar väldigt mycket.

Den likaledes hete Slava Voynov ökade på till 2-0 en bit in i andra perioden – på ett skott som fick klubbladet att gå av – och då kändes det som att matchen var över, Kings är extremt bra på att bevaka ledningar. Men i slutet av andra lyckades Bryan Bickell kriga in en reducering och slutperioden blev därför en riktigt gastkramande kamp.

Revansch för Quick

Kings stod dock emot, inte minst tack vare en Jonathan Quick som tog snabb revansch för debaclet i match nummer två, och i slutsekunderna prickade Dwight King in 3-1 i tom kasse.

Därmed är det alltså i högsta grad serie i den västra konferensfinalen.

– Mja, Chicago är bästa laget i NHL. Vi försöker bara ge dem så tufft motstånd vi kan. På torsdag måste vi definitivt vara ännu bättre, säger coachen Darryl Sutter.

”Hjalmarsson en krigare”

Niklas Hjalmarsson gjorde en ny stormatch för Chicago, men skadade sig i tredje perioden. Smålänningen träffades på sidan av ett knä när han i ett numerärt underläge gick ner och täckte skott och blev liggande på isen i svåra plågor under några sekunder.

Till slut lyckades han dock kravla sig till båset – och efter att ha vilat ett byte var han tillbaka på isen igen.

– Hjalmarsson är en krigare, han kom ju tillbaka, säger coachen Joel Quenneville när han efteråt får en fråga om hur allvarlig skadan är.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL