Alfredsson klar för VM

avPer Bjurman

Stjärnan kommer hem – för att vinna guld

Foto: Reuters
Daniel Alfredsson.

NEW YORK. Daniel Alfredsson har bestämt sig.

Han kommer hem och spelar VM.

– Jag har inte vunnit något VM-guld och skulle bra gärna vilja göra det nu, säger Ottawa-legendaren till Sportbladet.

Det kom som en stor överraskning när Daniel Alfredsson efter att Ottawa hade slagits ut ur Stanley Cup-slutspelet avslöjade för Sportbladet att han inte hade stängt dörren till VM på hemmaplan i vår.

Det har ju rent allmänt tagits för givet att den 39-årige lagkaptenen – och guden – i Ottawa spelat färdigt i landslaget.

– Men jag kände att jag var sugen och på vägen hem efter sista matchen frågade jag Erik (Karlsson) hur han kände. Han sa att han också ville och då började jag överväga det på allvar

berättar  ”Alfie” på telefon från Ottawa.

– Med Erik är det fortfarande inte helt klart, eftersom han inte har något kontrakt måste ju försäkringsfrågan lösas, men jag har efter några dagars funderande kommit fram till att jag åker. Sedan fick jag tillåtelse av min hustru också. Hon är snäll, he he.

Kommer hem för att vinna

Det är chansen på ett guld som lockar veteranen.

– Ja, jag har inte vunnit något VM-guld och skulle bra gärna vilja göra det nu. Sedan är det förstås lite speciellt att turneringen avgörs i Stockholm. Det var där jag spelade även mitt första VM, så det känns väl lite som att jag får sluta cirklarna. Det här ska bli skitkul, säger Daniel.

Som under slutspelsmatcherna mot New York Rangers visade att han fortfarande har mycket att ge och absolut blir en förstärkning i en VM-trupp. Han var en av Senators allra bästa spelare.

– Ja, jag skulle inte åka hem bara för att visa upp mig, jag känner att jag fortfarande kan prestera på den här nivån och hoppas såklart att jag kan bidra med någonting.

Något beslut om han tänker fortsätta spela hockey även nästa säsong har ”Alfie” inte tagit ännu.

– Nej, jag vill först spela VM och sedan ta några veckor och känna efter ordentligt om jag är motiverad för en säsong till, säger han.

Karlsson oklar än

Något besked om stjärnbacken Erik Karlsson finns alltså inte ännu, men chanserna att även han ska komma har definitivt stärkts i och med kompisen Alfredssons ja.

Senators-kaptenen lämnar Ottawa på onsdag och landar således i Stockholm på torsdag morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL