Tre Kronor avslutade med förlust

avHa Ab, TT

HOCKEY

Med turneringssegern redan säkrad avslutade Tre Kronor med en blek insats i Channel One cup.

Finland vann söndagens möte i Moskva med 4–3.

– Det är skit helt enkelt det som sker, säger Pär Mårts till TV10.

I början av andra perioden ledde Tre Kronor med 2–1 efter mål av Patrik Zackrisson och Jonas Andersson. Men Finland vände och med knappt två minuter kvar satte Harri Pesonen 4–2-bakom landslagsdebuterande Skellefteåmålvakten Joacim Eriksson i Tre Kronor-kassen. Mattias Ekholm reducerade förgäves i slutminuten.

–Det var länge sedan jag såg så många som snubblade så mycket, och så mycket felpass. Tanke och hjärna var inte ihop och vann inte närkamper, säger Mårts till TV10.

Vad gör man som coach med en sådan sak?

– Jag försöker vaska om, spela med nya killar och med färre killar. Få dem att vakna till på något sätt. Men det finns ett spelarskap också som de måste ansvara för och det tyckte jag inte var fullt ut i dag.

Hyllar Fasth

Mårts kan då titta tillbaka på en vecka där flera spelare har stärkt sina aktier inför hemma-VM i maj.

På målvaktssidan:

– Viktor (Fasth) tycker jag har varit lysande, han är ju en världsmålvakt. Det känns tryggt med honom, det blir inte mycket returer.

På backsidan:

– Staffan Kronwall har varit bra offensivt och på något sätt växt in i landslagströjan. Han tar ansvar både på och utanför isen. Och (Jonas) Frögren har varit bra defensivt, där är han "the new sheriff in town". Han älskar att ta det tuffa jobbet framför mål och det är kul att se.

Globenturnering i februari

På forwardssidan:

– Calle Söderberg har varit bra och gjort jämna matcher i turneringen. Dick (Axelsson) var skapligt bra i två matcher – men kan ännu bättre – och sedan tycker jag att Mattias Sjögren har jobbat bra, säger Mårts.

– Och det finns säkert fler att nämna, men det är svårt att göra det så här direkt inpå.

För Tre Kronor var framgångarna i Channel One cup välkomna efter förra månadens jumboplacering i Karjala cup. Närmast väntar Oddset hockey games i Globen 9–12 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor