Nya budgeten för truppen bantas med tolv miljoner

Publicerad 2012-04-12

Rekonstruktör utsedd till Redhawks

Redhawks ordförande Tommy Qvarfort (t.v.) går till hård attack mot miljardären Hugo Stenbeck (t.h.).

Malmö tingsrätt har beslutat om företagsrekonstruktion för Malmö Redhawks, som hamnat i likviditetskris, skriver sydsvenskan.se.

I handlingarna till tingsrätten berättar ishockeyklubben att man hamnat i betalningssvårigheter.

”En av de viktigaste uppgifterna, förutom att försöka förmå Hugo Stenbeck att hålla sin utfästelse om kapitaltillskott, är att förhandla med spelartruppen så att de ekonomiska förpliktelserna enligt kontrakten hamnar på en, för klubben, rimlig nivå”, skriver klubbordföranden Tommy Qvartoft och holdingbolagets ordförande Håkan Sigvant i handlingen.

Advokaten Bo Ahlenius har utsetts till rekonstruktör. Han ska inleda förhandlingar med finansiären Hugo Stenbeck.

Enligt Malmö Redhawks är Stenbeck skyldig klubben 18 miljoner kronor och att det är därför som Malmö hamnat i en likviditetskris. På torsdagen skulle Malmö betala in tre miljoner kronor i skatter, pengar som klubben inte har. Därför var man tvungen att ansöka om företagsrekonstruktion.

Vill omförhandla kontrakten

I tingsrättshandlingarna står det att budgeten för nästa säsongs spelartrupp är 18 miljoner kronor, att jämföra med 30 miljoner den senaste säsongen, skriver sydsvenskan.se.

Sigvant sade till TT på onsdagskvällen att klubben har informerat spelarna om att man vill omförhandla kontrakten.

Ahlenius träffade ledningen för Malmö Redhawks vid lunchtid på torsdagen och sade till Kvällsposten inför mötet att han tror att klubben ska gå att rädda.

TT

Följ ämnen i artikeln