OS i Sydkorea 2018

OS-fiaskot fullbordat – Tre Kronor utslagna

avHans Abrahamsson, Max Persson, Simon Norberg, Christoffer Bodin

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport Player.

Fiaskot är fullbordat.

Tre Kronor är utslagna ur OS-ishockeyn efter ett förlängningsdrama mot Tyskland.

– Tidningar och medier får skriva vad de vill, vi gjorde vårt bästa, säger Oscar Möller.

– Det gick åt helvete i dag, men fiasko vet jag inte, säger Dick Axelsson.

Patrik Reimer behövde bara 90 sekunder på sig i förlängningsspelet mot Tre Kronor för att skicka Tyskland till semifinal mot Kanada i OS-ishockeyn.

Reimer slet sig loss och tryckte in pucken förbi Viktor Fasth i målet. Domarna ringde för att säkerställa att beslutet var rätt, men efter bara ett par sekunder kom beskedet.

”En tung uppförsbacke”

Sverige är utslaget.

– Det känns för jävligt. Vi skapade kopiöst med chanser men det gick inte. Tidningar och medier får skriva vad de vill, vi gjorde vårt bästa, säger Oscar Möller efter matchen.

Tyskland var också länge i förarsätet. Efter bara 29 sekunders mellanrum gick de upp i en 2–0-ledning under den första perioden och det dröjde till en bit in i den tredje perioden innan Tre Kronor kom upp på tavlan. Då var det Anton Lander som reducerade. Sedan gjorde Dominik Kahun 3–1 bara minuter senare, men Sverige kom ikapp och tog matchen till förlängning.

– Det är en tung uppförsbacke när de hänger två. Tycker ändå vi går ut och dominerar och spelar bättre än dem i börja, Är hungrigare och får power play, men när de får två mål att gå på blir det en jobbig matchbild för oss, säger backen Erik Gustafsson och fortsätter:

-– Det är för jävla tungt just nu och det kommer ta lång tid att smälta känns det som.

”Det gick åt helvete”

Rasmus Dahlin tyckte inte att förlusten kan kategoriseras som ett fiasko.

– Nej. Tyskland är bra.

Dick Axelsson på samma fråga:

– Fiasko vet jag inte. Tycker det är ett bra lag ändå, men självklart vill man vinna. Det gick åt helvete i dag, säger Axelsson som var grymt besviken:

– För jävla surt, för jävla tråkigt. Vi spelade otroligt bra i gruppspelet, men det gäller att spela som bäst när det är slutspel.

Trots en vass inledning första tio minuterna och en bra upphämtning i tredje perioden räckte det inte:

– Vi har bra moral före matchen och tycker vi kommer ut bra. Sedan jobbar vi heroiskt upp till 3–3 men det räcker inte till. Nu är det slut, säger Dick Axelsson.

Lång natt väntar i OS-byn

Landslagschef Olof Östblom hade redan börjat undersöka hur spelarna så fort som möjligt kan komma hem till sina klubblag, men först väntar en natt att sörja:

– Klart det är en jättestor besvikelse, vi har alltid ambitionen att spela om medaljerna. Klart stor besvikelse både för ledare och spelare. Men det är för tidigt att göra en analys av det här nu. Det blir sällan bra och logiskt, säger Östblom.

Hur hanterar ni det här?

– Vi behöver samla upp gruppen, spelare och ledare, och på något sätt försöka att avsluta det här så värdigt som det nu går, avslutar landslagschefen.

Foto: Lasse Anrell

LÄS MER: OS TV-tider fredag 23 februari
LÄS MER: OS 2018: Alla dagar, alla grenar
LÄS MER: Medaljligan i OS 2018
LÄS MER: OS resultat 2018: Gren för gren

ARTIKELN HANDLAR OM