Brynäs vann toppmötet – tog över serieledningen

Publicerad 2011-11-29

Höll undan hemma mot HV 71

Brynäs besegrade HV 71 på hemmais med 4–3 och tog dessutom över serieledningen från smålänningarna.

– Bättre blir det inte just nu, sade hemmalagets matchhjälte Jakob Silfverberg.

Följ ämnen
Brynäs IF

Ännu värre för HV var att succéforwarden Jesper Fasth blev långtidsskadad.

Toppmötet i Gävle blev en riktigt underhållande match som bjöd på det mesta. Brynäs stod för det mesta av finliret, och den som briljerade mest var Jakob Silfverberg. Han var inblandad i samtliga fyra hemmamål.

– Jag är nöjd. Bättre än så här kan det inte bli just nu, sade han.

Två snabba mål

Brynäs tryckte gasen i botten från start, 2–0 efter 2.27 tvingade HV-tränaren Ulf Dahlén till tidig timeout. Dahlén fick sedan se sitt lag kvittera tidigt i andra perioden efter två mål inom 14 sekunder. Då var Brynäs på väg ner i brygga.

– I såna läge gäller det verkligen att inte börja stressa och det gjorde vi inte heller. Det visar att vi tror på oss själva. Det var också viktigt att vi kunde göra mål själva ganska kort efter, sade Silfverberg.

Johan Larsson gjorde det viktiga 3–2-målet i numerärt överläge. Även 4–2 kom när HV hade spelare utvisad. Brynäs gjorde totalt tre mål i numerära överläge och befäste sin position elitseriens bästa lag i den spelformen.

– Nu fungerade det igen, vi hade haft lite tungt några matcher när vi försökt göra saker lite för snyggt. Nu var vi tillbaka till det enkla igen och då fungerade det, sade Silfverberg.

”Grävde en grop”

HV plockade ut målvakten Daniel Larsson med tre minuter kvar, fick in en reducering och tyckte på stenhårt för en kvittering - utan att lyckas.

– Andra och tredje perioderna var bra. I den första grävde vi en grop åt oss själva. Man kan inte ge ett lag som Brynäs ett sånt försprång. När det gäller våra utvisningar så bör man väl tänka på att Brynäs är bäst i elitserien i numerära överläge, sade assisterande HV-tränaren Fredrik Olausson.

Olausson kunde inte bekräfta hur illa det var med Jesper Fasth. HV-forwarden fördes till länssjukhuset i Gävle med misstänkt fotfraktur. Fasth tappade balansen vid ena kortsargen och vred vänsterbenet mycket olyckligt. Han hade mycket ont när han lämnade isen på bår.

Sune Karlsson/TT

Följ ämnen i artikeln