Klingberg hjälte mot New York Rangers

NHL: Avgjorde med gjorde matchens enda mål – i krysset

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

DALLAS. En svensk burgare trumfade alla jättelika biffar i Texas i natt.

John ”Burger” Klingberg blev hela Dallas hjälte när säkrade två livsviktiga poäng åt Stars med ett riktigt snyggt mål på hete New York Rangers-målisen Alexandar Georgiev.

– Ja, tycker också det var ett fint skott. Jag siktade mot krysset och den tog i stolpen och gick in i just krysset på det sättet. Det blev ännu bättre, säger han till med ett glatt leende när vi träffar honom efter 1-0-segern.

Det var i första bytet andra perioden i mötet mellan Stars och Rangers i American Airlines Center i centrala Dallas som John Klingberg bestämde sig för att ta över showen.

Han gick till stenhård attack och hade två gyllene tillfällen innan han till sist fick pucken uppe på blålinjen, tog ett par skär upp i banen – och svepte in ett dragskott i bortre krysset.

Rasande grant.

– Ja, det tycker jag också, he he. Jag såg att de skymde bra framför kassen och siktade faktiskt mot krysset, säger den 26-årige backstjärnan när han sitter och tar igen sig i omklädningsrummet efteråt.

– Men den gick via stolpen och in i krysset den vägen och…tja, det blev ju ännu bättre.

Klingberg blev hjälte
Foto: USA TODAY Network / Sipa USA
Klingberg blev hjälte

”En av mina bättre matcher”

Det räckte dessutom till seger, för fler mål blev det inte. ”Burger” kan titulera sig hjälte.

– Jag tycker jag gjorde en av mina bättre matcher i år. Det kändes riktigt bra, fortsätter han.

– Fram tills ett fem-mot-tre-läge i slutet. Det var ingen sexig sekvens. Där ska vi kunna avgöra direkt och powerplay är min spelform så jag borde varit bättre där.

Nå, två poäng blev det ändå – och i ett huj har Stars bara en poäng upp till St. Louis på tredjeplatsen i Central-divisionen.

– Mm, vi har snackat om det. Det kommer vara upp och ner som i en berg-och dalbana resten av vägen nu och vi är vana vid den situationen. Det gäller bara att hålla känslorna i styr vad som än händer, säger matchvinnaren från Göteborg.

– Tack och lov är våra målvakter (Ben Bishop och Anton Khudobin) bäst på isen match efter match. Det är väldigt viktigt nu när vi inte gör så mycket mål. 

Matchstraff för Zibanejad

Rangers kunde apropå målvakter glädja sig åt att Alexandar Georgiev åter stod för en lysande prestation, men i övrigt var insatsen i Texas medioker – och Mika Zibanejad åkte i slutet av tredje perioden på ett, tämligen tveksamt, matchstraff för boarding.

– Det var en linjeman som gjorde bedömningen. Han ansåg att Mika träffade Radek Faksa i huvudet, säger coachen David Quinn med en min som antyder att han inte delade linjemannens uppfattning.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE