New Yorks Rangers besked efter tunga tiden

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

New York Rangers tänker bygga nytt.

Efter den senaste tidens miserabla resultat meddelar klubben att man kommer satsa ungt framöver.

Det innebär att stjärnspelare som Ryan McDonagh, Mats Zuccarello och Rick Nash lär lämna inom kort.

Henrik Lundqvist upplever inte sin bästa tid med New York Rangers.

Laget har förlorat sju av de åtta senaste matcherna och åkte i natt på storpisk, 1–6, mot Boston hemma i Madison Square Garden.

– Jag vet inte om vi har vad som krävs för att ta oss ur det här. Vi har inget självförtroende alls och är ju inte ens nära mot de bra lagen just nu, sa en tungsint och tystlåten Henrik Lundqvist till Sportbladet efter förlusten.

Redan då cirkulerade uppgifter om att klubbledningen förmodligen skulle trejda bort stora delar av truppen inför trade deadline 26 februari och satsa ungt inför nästa säsong.

”Aldrig enkelt”

Och nu har besked kommit. I ett brev till fansen undertecknat av klubbpresidenten Glen Sather och general manager Jeff Gorton skriver Rangers att stora förändringar kommer ske i truppen framöver.

”När vi närmar oss trade deadline senare den här månaden och till sommaren, så kommer vi fokusera på unga, konkurrenskraftiga spelare som kombinerar fart, skicklighet och karaktär”, står det i brevet.

”Vi kommer förlora en hel del bekanta ansikten, killar vi alla bryr oss om och respekterar. Och även om det är en del av spelet så är det aldrig enkelt”, skriver man fortsatt.

Lundqvist sitter säkert

Rutinerade och välbetalda spelare som lagkapten Ryan McDonagh, Mats Zuccarello, Rick Nash lär nu lämna klubben inom kort.

Dessutom har Brendan Smith redan satts upp på waivers.

Henrik Lundqvist kommer däremot inte offras i Rangers ombyggnation av truppen. Målvakten har en så kallad NMC (No Movement Clause) i sitt kontrakt och kan inte bli trejdad mot sin vilja.

Nybygget kan öppna för Lias Andersson som just nu spelar i Rangers farmarlag Hartford Wolfpack i AHL.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!