Målskytt – nu är Victor Hedman störst i Tampa

avJohan Björck

HOCKEY

Han har gjort 73 mål för klubben.

Nu är Victor Hedman historisk i Tampa Bay.

Med sitt 5-2 mål gick han i natt om Pavel Kubina och kan numer titulera sig som den back som gjort flest mål i klubbens historia.

I nattens NHL-drabbning mellan Tampa Bay och Vancouver Canucks klev den svenske stjärnbacken Victor Hedman fram och skrev historia.

Med knappt fyra minuter kvar av matchen klev svensken fram i numerärt överläge och stänkte dit 5-2 målet bakom svenske målvakten Anders Nilsson. Ett mål som nu gör att Hedman kan titulera sig som den back som gjort flest mål i Tampa Bays historia.

– Det är kul, något att se tillbaka på när det är över. Men jag vet att Michail Sergatjev kommer att jaga det under en väldigt lång tid framöver, sade svensken till Sportsnet efter matchen.

Inför nattens drabbning delade Hedman ledning i den interna backligan med tjecken Pavel Kubina som mäktade med 72 mål på 662 matcher under sin tid i Tampa Bay. Hedman har hittills spelat 598 matcher för klubben.

Målet var svenskens åttonde för säsongen och Tampa Bays sjätte seger de senaste åtta matcherna. För Vancouver Canucks har det däremot inte gått lika bra. Nattens förlust var den tredje raka för kanadensarna som just nu är långt ifrån Stanley Cup-slutspel.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

NHL-svenskarnas amerikanska smeknamn 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM