”Omöjliga” segern mot succélaget

1 av 2 | Foto: Isaac Brekken / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

DALLAS. Philadelphia Flyers gjorde något i natt som få klarat:

De slog Vegas Golden Knights.

Det såg inledningsvis ut att gå som det brukar i T-Mobile Arena – den nya NHL-hallen på Strippen i Las Vegas.

Golden Knights var bäst och efter halva första perioden gjorde Brayden McNabb 1-0, på assist från William Karlsson.

Men Flyers hade uppenbarligen hittat ett sätt att undvika det som lite skämtsamt kallas ”The Vegas flu” – läs: de hade inte varit ute och slarvat på kasino natten innan match... – och lyckades komma ikapp och vända.

Till slut vann de med 4-1 och blev därmed det blott femte laget i historien – efter Detroit, Carolina, Edmonton och New York Islanders – att bärga två bortapoäng mot det sensationella expansionslaget i Nevada.

Claude Giroux och Sean Couturier gjorde varsitt mål – och det gjorde, mer oväntat, även backarna Andy MacDonald och Radko Gudas.

▪▪▪

Det har kört ihop sig för New Jersey Devils igen. De förlorade fjärde raka hemma mot Boston i natt och riskerar att ramla ner under slutspelsstrecket inom kort.

Eddie Läck spelade sin första match från start för nya klubben och tog 22 skott, men uttrycker frustration efteråt.

– Jag tycker vi förtjänade mer än så här, killarna spelade så bra framför mig. Men det blev några riktigt konstiga mål, säger han till Bergen Record efter 5-3-förlusten.

För Bruins är allt desto mer positivt just nu. Segern i Newark var sjunde raka på bortaplan och avståndet upp till tabellettan Tampa är bara tre poäng.

▪▪▪

Colorado är definitivt med i racet igen. De fick visserligen slita mot Buffalo i natt, men vann till slut med 5-4 och har därmed bara två poäng upp till strecket.

Gabriel Landeskog bidrog med en assist.

Det här är NHL Original Six 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM