Ros: Var lite som pojkar mot män

Publicerad:

HOCKEY

Det var pojkar mot män.

Och till slut var Luleå alldeles för bra för Djurgården.

Luleå till kvartsfinal – Djurgården får njuta av vårvärme och med distans troligtvis vara nöjda med säsongen.

Vilken start vi fick se på match två i play in på Hovet!

Unge Andreas Englund gjorde ett sådant där vansinnigt misstag, passade rakt till Karl Fabricius som gjorde matchens första mål.

Tid 130 sekunder och därefter fick Englund sitta på bänken och funderade säkert massvis med gånger över vad han sysslade med.

Vill inte säga att Englund avgjorde matchen.

Det gjorde Luleå med att stabilt spel och ett smart styrspel när man långa stunder inte tillät Djurgården att komma in på offensiv planhalva.

Pojkar mot män

Luleå tog även ledningen med 0–2 efter att Johan Harju nyttjat att Mikael Tellqvist inte täppte igen luckan vid första stolpen.

En otrolig tung uppförsbacke för Djurgården.

Visserligen reducerade Djurgården till 1–2, men det kändes lång väg att det var Luleås play in-serie och Luleås match på Hovet.

Lite som pojkar mot män, där Luleå var tyngre, rejälare och bättre än stockholmarna.

Djurgårdens offensiva vapen var förstakedjan med Joakim Eriksson, Marcus Sörensen och Mikael Samuelsson – en trio som troligtvis inte finns kvar i Djurgården i höst. Där har KG Stoppel en utmaning att hitta en fungerade leading line 15-16.

Nu väntar Skellefteå eller Frölunda för Luleå. Tar för givet att de vill ha derbyrivalen i kvarten. Det blir hett och häftigt. Men jag kan inte se att Luleå har någon chans.

Jag sms-ade med Daniel Fernholm under matchen. Han följde Djurgården via tv på sommarstället. Huvudvärken är fortfarande där, trots att det snart gått fem månader efter smällen av Johan Forsberg.

Samma Forsberg som satte 1–3 på Hovet och skickade ut Djurgården.

Tror det sved lite extra för Fernholm – och hela Djurgården.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN