Obesegrat Djurgården klart för riksserien

HOCKEY

25 spelade matcher i grund- och kvalserie. 25 segrar och 223–15 i målskillnad.

Att Djurgården har visat sig bra nog för att gå upp i riksserien är en rejäl underdrift. Efter 6–1 mot Södertälje på tisdagen blev avancemanget klart – trots att fem matcher återstår i kvalserien.

Förra säsongen åkte Segeltorp ur riksserien, varpå Djurgården övertog laget och flera namnkunniga spelare värvades in. Exempelvis målvakten Valentina Lizana Wallner, som vaktade Sveriges mål i Sotji-OS i fjol, förra Modostjärnan Tina Enström, som blev tvåa i riksseriens poängliga förra säsongen och Danijela Rundqvist, som spelat tre OS och tagit två medaljer.

– Det här är en väldigt skön känsla och jag är glad för tjejerna. De har jobbat bra hela säsongen och är väl värda att spela i Riksserien nästa år, säger Djurgårdens spelande rekryteringsansvariga Danijela Rundqvist som varit med sportchef Nils Ekman och byggt laget.

”Längtat efter kvalet”

– Vinsten betyder oerhört mycket. Vi har jobbat för det här hela säsongen och äntligen är vi klara även fast serien inte är slut. Vi har längtat efter kvalet och att få vinna, säger Rundqvist direkt efter matchen.

Tina Enström gjorde 58 (25+33) poäng i grundserien, Danijela Rundqvist 49 (30+19). I kvalserien har Enström gjort tio mål och 15 assist, men blev poänglös på onsdagen.

Även HV71, SDE (Stockholm) och Sundsvall är nära att bli klara för riksserien.

TT-SPORTBLADET

ARTIKELN HANDLAR OM