Badade i miljoner – nu Timrås räddare

”Gillar att köra en egen ismaskin”

I TV-programmet svenska miljonärer badade han i 17,5 miljoner kronor.

Nu kan Stig Svedberg rädda Timrå Hockey genom att köpa loss klubbens hemmaarena.

– Jag gillar att ge mig in i roliga saker, som att få köra en egen ismaskin, säger Svedberg till ST.

Stig Svedberg väckte uppmärksamhet när han 2011 i Kanal 5:s programserie Svenska miljonärer åkte rutschkana på, och badade i, pengar. Bokstavligt talat.

– Det sätter igång fantasin. Jag släppte ut 17,5 miljoner i femhundralappar i trappen och åkte rutschkana utför den, har fastighetsmogulen tidigare berättat för ST.

Akut ekonomisk kris

Svedbergs fastighetsbolag Tvättbjörnen hade 2012 ett fastighetsbestånd värt 250 miljoner kronor, skriver Fastighetsvärlden. Nu kan den 52-årige Sundsvallsprofilen rädda hockeylaget Timrå IK.

Klubben är i akut ekonomisk kris och ville att kommunen skulle köpa Eon Arena – men fick nej. Nu vill istället Stig Svedberg göra just det.

– Jag ser det som att vara en bra samhällsmedborgare och kanske att mina barnbarn ska få läsa om mig i historieböckerna, säger Svedberg med ett skratt till ST.

Prislappen: 29 miljoner

– Jag har ställt upp mycket för regionen och gillar att ge mig in i roliga saker, som att få köra en egen ismaskin. Jag är företagare och kan göra vad jag vill.

Svedberg är själv positiv till att affären ska kunna genomföras inom kort.

– Det är samma (prislapp) som Timrå IK ville sälja till Timrå Kommun, 29 miljoner. Det är detaljer i avtalet mellan Timrå IK, kommunen och banken som saknas.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN