Nobbar miljonären – vill köpa till reapris

Timrå kommun nobbar miljonären Stig Svedbergs köpförsök.

Nu vill man själva köpa arenan – till reapris.

– Det är verkligen vår smärtgräns, det har varit hårt jobb för att nå hit, säger kommunalrådet Ewa Lindstrand till Sundsvalls tidning.

Timrås kris tar ännu en ny vändning. Efter att kommunen nobbat att köpa tillbaka Eon Arena klev mångmiljonären Stig Svedberg in i bilden och ville köpra arenan för 25 miljoner kronor i samråd med kommunen.

Det erbjudandet nobbar nu kommunen – bara för att själva erbjuda sig att köpa arenan för tio miljoner mindre.

– Det var ett antal punkter och frågeställningar som han inte hade svar på. Sedan ville han ha ett avtal som sträckte sig över 20 år, det är omöjligt för en kommunal verksamhet att binda upp sig på mer än tio år, säger Ewa Lindstrand som nu alltså erbjuder klubben 15 miljoner för bygget. 

”Zäta sa ju att han skulle gå in”

– Vi fokuserar på att rädda ungdoms- och juniorverksamheten samt hockeygymnasiet, säger hon.

ST: Vad händer med Timrås A-lag?

– Där måste klubben hitta övriga lösningar med sponsorer och näringslivet. Bland annat uttalade ju "Zäta" att han skulle gå in med pengar, säger Ewa Lindstrand.

Svedberg upprörd

Stig Svedberg är mycket upprörd över kommunens kommunikation kring arenabudet.

– Jag hörde på radion att de lagt ett bud på arenan. Det är respektlöst mot mig och laget, vi har lagt ner otroligt med tid och pengar på att ro det här i hamn, säger Stig Svedberg till ST och fortsätter:

– Att de inte har kompetensen att göra fastighetsaffärer kan jag förstå, men de måste kunna kommunicera.

Han tycker att 15 miljoner är alldeles för lågt.

–  De är inte logiska, de gav ju ett bud på 16 miljoner kronor för två veckor sedan som klubben nobbade och nu erbjuder de 15 miljoner kronor, säger Svedberg och avslutar:

– Jag hade kunna gjort 100 andra fastighetsaffärer som hade varit bättre. Antingen köper jag eller kommunen arenan, huvudsaken är att vi räddar laget.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN