Zackrisson klar för Skellefteå

HOCKEY

Sportbladet avslöjar: Är överens om ett ettårskontrakt

Efter alla tunga spelarförluster – nu har Skellefteå hittat sin förstecenter.

Enligt Sportbladets ­källor är Patrik Zackrisson, 27, klar för de regerande mästarna.

Den förre landslags­centern är överens om ett ettårskontrakt.

Skellefteå har dominerat svensk ishockey de senaste åren och vunnit både serien och SM-guld två år i rad.

Men framgången har haft sitt pris.

Inför den här säsongen har klubben drabbats av ett historiskt tapp när åtta stjärnforwards – som tillsammans gjorde när­mare 300 poäng – lämnat ­laget.

Tappat offensiv kraft

Klubben har dränerats på offensiv kraft sedan spelare som Oscar Möller, ­Joakim Lindström, Pierre-Edourad Bellemare och Jimmie Ericsson lämnat för spel i NHL och KHL.

Skellefteå har varit på jakt efter ersättare, men fram till nu valt mer ano­nyma namn i brist på lediga stjärnspelare.

Men nu har general manager Lars Johansson fått napp av en riktigt etablerad spelare. Enligt Sportbladets uppgifter är Skellefteå överens med ­förre Linköpingscentern Patrik Zackrisson.

Spelade KHL-final

Zackrisson återvände till Linköping för två år sedan efter en sejour i KHL-laget Atlant, där den andra ­säsongen förstördes av en fotskada. 

Förra säsongen gjorde han 17 poäng på 54 matcher för Lev Praha i KHL. Han svarade också för elva poäng i slutspelet där Lev överraskande tog sig ända fram till ­final.

Ett-årigt kontrakt

Många SHL-klubbar har anmält sitt intresse för den högerfattade centern, men det blev till slut Skellefteå som vann dragkampen och den spelskicklige stock­holmaren.

Enligt Sportbladets ­källor har Zackrisson skrivit på ett kontrakt över den här säsongen. Zackrisson var med i Tre Kronor inför hemma-VM 2012, men ­sedan Pär Mårts fått klart med flera NHL-stjärnor ­anmäldes han aldrig till turneringen.

Sportbladet har sökt de berörda parterna för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM