Landeskog briljerade i Colorados seger

avPer Bjurman

NEW YORK. Så lätt ska det inte gå för favoriten Nashville…

Det gjorde Gabriel Landeskog klart i natt.

Med ett mål, två assist och en allmänt monstruös arbetsinsats bidrog han i högsta grad till att Colorado kunde vinna den första slutspelsmatchen hemma i Pepsi Center på fyra år…

– Vi känner att det vore på tok för tidigt att avsluta säsongen redan nu, säger den svenske Avalanche-kaptenen till Sportbladet efter 5-3-segern. 

Nashville Predators vann hela grundserien och fick lyfta President’s Trophy – medan Colorado Avalanche smet in i slutspelet först i sista omgången.

Därmed borde slutspelsserien lagen emellan bara kunna sluta på ett sätt.

Men nja.

Även om de förlorade båda de inledande matcherna i Nashville bjöd oförvägna, explosiva Colorado på bra motstånd bägge gångerna – och hemma i Pepsi Center, där det inte spelats slutspelshockey sedan 2014, visade de verkligen att de inte har någon lust att agera kanonmat åt tabellettan.

Redan efter 1.50 stötte Blake Comeau in en grann Carl Söderberg-passning och en dryg period senare stod det 4-0 – och hyllade Pekka Rinne var jagad ur Predators kasse.

”Spelar med hjärtat nu”

Sedan kom gästerna i en liten push och reducerade till både 4-1 och 4-2, men när Gabriel Landeskog satte 5-2 i tom kasse 18.24 in i slutperioden var det över (även fast Austin Watson hann göra 5-3 också).

Foto: Jack Dempsey / TT / NTB Scanpix

– Vi fick blodad tand i Nashville, när vi märkte att vi kunde konkurrera och till och med föra spelet, säger Gabriel Landeskog när vi når honom efter slutsignalen.

– Så vi kom ut med samma energi här hemma ikväll och den här gången fortsatte vi spela aggressivt matchen igenom. Det var den stora skillnaden .

”Gabbe” hade innan spiken-i-kistan-baljan i slutet även spelat fram till två mål – bägge signerade fantastiske Nathan MacKinnon – och var en av isens verkliga kungar med sin glöd och sitt slit.

– Nja, jag vet inte. Det känns väl bra, men det finns saker att förbättra också. Jag vann till exempel bara två av tio tekningar, fortsätter han.

– Fast det är klart jag spelar med hjärta nu. Det var länge sedan vi var med in slutspelet men nu är vi det och då vill man inte spara nånting utan ge precis allt i alla situationer.

”Han är fiende”

Serien står nu 2-1 och på onsdag har Avalanche möjlighet att utjämna serien.

– Vi känner att det vore på tok för tidigt att avsluta säsongen redan nu, så vi har fullt fokus på att försöka vinna även den matchen och sedan kriga vidare, klargör kapten Landeskog.

Då kanske det blir mer ”gurgel” med landsmannen Filip Forsberg också. De hade en rejäl dust i nattt.

– He he, jo. Jag känner ju ”Foppa” sedan tidigare, men nu spelar vi i varsitt lag och han är fiende. Då kan sånt hända. Det lär bli fortsatt kamp hela vägen.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM