Poängkungen klar för Malmö Redhawks

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N

Den allsvenska poängkungen Emil Molin är klar för Malmö Redhawks.

25-åringen – som gjorde 51 poäng under säsongen – lämnar därmed Modo för SHL-spel de två kommande säsongerna.

– Det känns jättebra att komma till en så pass stor och fin klubb som Malmö Redhawks. Här känner jag att jag kan fortsätta att utvecklas, säger Molin om övergången.

Malmö bekräftade tidigare under fredagen att åtta spelare får lämna föreningen efter lagets uttåg ur SHL-slutspelet. Bland de som lämnar återfinns Jonas Gunnarsson, Nils Andersson och Rhett Rakhshani.

Men nu presenterar klubben även sitt första nyförvärv inför nästa säsong.

Det är den hockeyallsvenska poängkungen Emil Molin (23 mål och 28 assist) som lämnar Modo och Örnsköldsvik för att flytta ned till Malmö. Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

– Det känns jättebra att komma till en så pass stor och fin klubb som Malmö Redhawks. Här känner jag att jag kan fortsätta att utvecklas. Jag tror också att jag kan få chansen att vinna något här och förväntar mig att vi kommer att ha de målsättningarna, säger Emil Molin i ett pressmeddelande.

Återvänder till SHL

Gävlesonen Molin har spelat SHL-hockey tidigare i karriären. 2012 var han med och tog SM-guld med Brynäs. Han var dessutom med i den JVM-trupp som fick silver 2013.

– En väldigt skicklig center som kommer från en jättefin säsong. Emil är en driven kille, som haft en något tuff resa fram till där han är i dag. Det har gjort honom extra driven, han vill ta ytterligare kliv i karriären och vi är övertygade om att han kan göra det i vår miljö. Vi är självklart glada över att han väljer en flytt till oss i konkurrens med flera andra SHL-klubbar, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård

Publicerad: