”Tyvärr avgjorde Rådbjer matchen”

HOCKEY

Brynäs skyller förlusten på domaren

Foto: Canal Plus
Brynäs-lägret hade både det ena och det andra att prata om med domaren Ulf Rådbjer.

Tre minuter kvar – då drog Brynäs på sig tre utvisningar.

Djurgården tackade, tog emot – och avgjorde matchen.

Efteråt rasade Brynäs tränare Niklas Czarnecki mot domaren Ulf Rådbjer.

– Tyvärr får inte spelarna avgöra det här, utan Rådbjer, dundrar Czarnecki.

Efter en mållös förstaperiod gav Peter Nolander Brynäs ledningen i mittakten. Backen hängde med upp i anfallet och vispade in returen efter Daniel Hermanssons skott.

Men Djurgården kom snabbt tillbaka och Marcus Krüger petade in kvitteringen.

Matchen såg sedan ut att gå mot förlängning. Men med bara tre minuter kvar drog Brynäs på sig tre utvisningar och gav Djurgården chansen att spela fem mot tre.

Widing till omklädningsrummet

Mads Hansen fick 2+2 för holding och interference och dessutom fick Brynäs två minuters lagstraff för en inkastad vattenflaska och de högljudda klagomålen mot domaren Ulf Rådbjer.

I power play spelade Fredrik Bremberg fram Niklas Anger som sköt in 2–1 för Djurgården.

Daniel Widing var så förgrymmad på Rådbjer att han snackade till sig ett tidigt besök i omklädningsrummet. Direkt efter slutsignalen var Brynäs tränare Niklas Czarnecki rasande på Rådbjer:

– Tyvärr får inte spelarna avgöra det här, utan Rådbjer. Han lägger in en bedömning som är helt sanslös. Det får inte ske att man avgör matchen på det här sättet, säger Czarnecki till ppv.

”Fruktansvärt jobbigt”

– Han hittar en holding på Mads Hansen, en förflyttad målbur och en vattenflaska på isen. Den situationen han hittar de två första utvisningarna på... Det har varit en otrolig kamp i 57 minuter och sedan tar han för något som egentligen inte finns.

– Vi gjorde en jättebra match och från andra perioden och framåt var vi det bättre laget. Just nu känns det fruktanvärt jobbigt att matchen avgjordes på det här sättet.

Fredrik Bremberg till ppv:

– De slängde väl in flaskan och vi åkte dit på en likadan utvisning uppe i Luleå. Det är inte mycket att snacka om. Han som kastade känner sig nog inte så stolt...

ARTIKELN HANDLAR OM