Bremberg till KHL: ”Har fått ett bud”

HOCKEY

Poängkungen är definitivt förlorad för Djurgården

Elitseriens poängkung Fredrik Bremberg, 36, är definitivt förlorad för Stockholmslaget.

I höst spelar han för KHL – antingen i Atlant eller UFA.

– Jag har fått ett bud och jag hoppas det går i lås, säger Bremberg.

LÄMNAR DIF Poängkungen Fredrik Bremberg överväger bud från två klubbar i ryska KHL.

Fredrik Bremberg har varit ryktenas man under hela våren. Sportbladet har hela tiden hävdat att Djurgårdens klart bäste spelare kommer att vänta in i det sista med att skriva på för Djurgården för att avvakta bud från utomlands i allmänhet och KHL i synnerhet.

Atlant eller UFA

Nu kan Djurgården glömma Bremberg, i alla fall kommande säsong. Han har fått ett så pass bra kontraktsförslag från två topplag i KHL att han väljer Ryssland i vinter.

Det är Moskvaklubben Atlant samt före detta mästarlaget UFA Salavat Yulaev som gett Bremberg kontraktsförslag.

– Det stämmer att jag fått ett bud från KHL. Inget är påskrivet, men jag hoppas det ska gå i lås, säger Fredrik Bremberg.

Kontraktslängden är på ett år och värdet på kontraktet runt 900 000 dollar i grundlön.

Bremberg har dominerat i Djurgården senaste tre åren och öst in poäng. Han vann poängligan i hela elitserien 06–07 och i våras gick han förbi Jörgen Jönsson och blev elitseriens bästa poänggörare genom tiderna.

Hård förlust för Dif

Brembergs avsked till Djurgården är mycket arbetsam för stockholmarna. Få spelare dominerar sitt lags anfall som Bremberg.

Mycket talar för att det blir Atlant för Bremberg. Moskvaklubben har bara funnits några år, men är ett av ligans bästa lag. I Atlant för Bremberg troligtvis spela med Sergei Mozyakin, som vid många tillfällen rankats som KHL:s bästa spelare. Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM