Bremberg är på väg till Ryssland

HOCKEY

Kris i Djurgården: ”Han är på gränsen till ovärderlig”

1 av 2 | Foto: Ny agent Fredrik Bremberg han anlitat en ny agent och har siktet inställt på Ryssland och miljonerna. Något som oroar Djurgården.

Ännu ett orosmoment för Djurgården.

Fredrik Bremberg har anlitat en ny agent och ryska klubbar är intresserade av skyttekungen.

– Vi har avtal med Fredrik i två år till. Finns inget annat som är aktuellt just nu, säger Tommy Engström, klubbdirektör i Djurgården.

Fredrik Bremberg, 34, har två år på kontraktet med Djurgården.

Sett till vad han presterade förra säsongen kan han anses som underbetald.

Meriter som 64 poäng och vinnare av poängligan imponerar. Lägg därtill spel i Tre Kronor i VM i Moskva.

Enligt vad Sportbladet erfar tjänar Bremberg runt 130 000 till 150 000 kronor i månaden i grundlön från Djurgården.

– Men sedan har Fredrik bonus också. Förra säsongen fick Fredrik en lön som gjorde honom till den bäst betalda spelaren i Djurgårdens historia, säger Engström.

Vill ha högre lön

Redan efter grundseriens slut i våras hade Fredrik Bremberg och Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström möten om framtiden och kontraktet. Bremberg var intresserad av att få en högre lön, men kom inte ur kontraktet och valde att fortsätta i Djurgården.

Nu har Fredrik Bremberg anlitat agenten Joakim Persson, som samarbetar med Leif Nilsson. Det tillhör ovanligheterna att en spelare anlitar en ny agent två år innan gällande avtal går ut.

Persson och speciellt Nilsson har inriktat sig på den ryska marknaden. Under sommaren har Persson/Nilsson löst Andreas Johansson från kontraktet med Färjestad och skaffat honom ett mångmiljon-kontrakt i Ryssland. Persson har även sett till att Daniel Henriksson och Dragan Umicevic fått miljonkontrakt i Ryssland.

”Svårt att släppa Fredrik”

– Jag är glad över att Fredrik valt mig som agent. Men han har ett gällande avtal med Djurgården och just nu letar vi inte efter en ny klubb åt Fredrik, säger Joakim Persson.

Uppgifter till Sportbladet säger att ryska klubbar är intresserade av Bremberg. Ak Bars Kazan, Khimik Mytischy och Lokomotiv Yaroslav är de klubbar som just nu letar efter utländska spelare.

En annan utväg är att Djurgården och Bremberg kommer överens om ett nytt kontrakt som gör alla parter nöjda.

Tommy Engström, klubbdirektör i Djurgården, är noga med att påpeka att Bremberg inte kan bryta eller ändra kontraktet med Djurgården utan klubbledningens godkännande.

– Det blir väldigt svårt för oss att släppa Fredrik. Vi är en månad från seriestarten och Fredrik är väldigt värdefull för oss, på gränsen till ovärderlig, säger Tommy Engström.

Sportbladet har kontaktat Fredrik Bremberg, men han väljer att inte kommentera något.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM